REKLAMI GEÇ

Buldan gönül elçilerini arıyor

Buldan gönül elçilerini arıyor

Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesi’nin tanıtım toplantısı Buldan ilçesinde yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2013 Çarşamba, 13:07

Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başkanlığında Denizli’de ise Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesi, Buldan İlçesinde tanıtıldı.

Buldan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Vali Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve eşi Elvan Erdoğdu, İlçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri eşleriyle birlikte katıldı.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Bayan Demir, “Gönüllü çalışmanın esası olan sosyal ilişkiler; bireylerin gelişmesi, toplumun kalkınması ve refahı için kritik öneme sahiptir. Dahası, gönüllülük; yoksulluğun sonucu olarak ortaya çıkan sosyal dışlanmayı azaltmaktadır. Aynı zamanda gönüllülük; kadın, çocuk (özellikle kız çocuk) genç, yaşlı, engelli, kent yoksulu, topraksız ve az topraklılar gibi sıklıkla dışlanan nüfus gruplarının topluma dâhil olmasının bir yoludur. Özellikle dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan bu nüfus gruplarının topluma entegrasyonlarında gönüllülük bakış açısı ve gönüllü kişilerin (Gönül Elçileri) önemli bir rolü bulunmaktadır. Aslında gönüllülük, neredeyse insanlık tarihi kadar eski ama eskimeyen bir gerçeklik ve bir pratiktir. Bir başka ifadeyle gönüllülük; içinde yaşadığımız coğrafya için hem gelenek, hem güncellik ve hem de gelecektir. Dünyada, özellikle de batıda modern anlamda sivil toplum hareketi ve gönüllülük hareketlerine paralel olarak, Türkiye’de 1980’lerde çağdaş unsurları da içeren gönüllülük ve sivil toplum hareketleri ivme kazanmaya başlamıştır” dedi.

Projenin gönüllülük esasına dayandığını vurgulayan Bayan Demir, “En yalın özelliğiyle yardımlaşmada şekil bulan gönüllülük dünya üzerinde her toplumda görülen bir olgudur. Bu durumu tanımlayan terimler ve gönüllülüğün ifade biçimleri toplumdan topluma, kültürden kültüre ve dilden dile değişiklik gösterse de gönüllülüğü güdüleyen değerler ortak ve evrenseldir: Ancak, detaya inildiğinde ve günlük yaşamda karşılığı arandığında gönüllülüğün daha kapsamlı ve çok boyutlu olduğu görülür” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı