REKLAMI GEÇ

Buldan festival yaptı

Buldan festival yaptı

Buldan 13. uluslararası dokuma, kültür ve el sanatları festivali renkli görüntülere sahne oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2013 Çarşamba, 18:09

Festivalin açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na festival çelenginin konulmasıyla başlayan festivalde, halk oyunları gösterileri sunuldu. Kortej yürüyüşünün ardından yapılan açılış töreninde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir Buldan’ın Denizli’nin en önemli tekstil ve dokuma merkezi olduğunu belirterek, “Buldan bizim için marka bir şehir. Buldan’ın sahip olduğu özelliklere birçok yerleşim yeri sahip değil. Sadece Denizli’mizde değil ülkenin bir çok yeri için bu geçerli. Dolayısıyla Buldan da Buldan adına yapılacak çok güzel şeyler var; biz bir hafta önce çok değerli iş adamlarımız ve bürokratlarımızın Buldan’ın yetiştirdiği çok değerli insanların oluşturduğu bir Buldan Platformu toplantısı yaptık. Orada çok detaylı olarak Buldan’ı değerlendirme imkanı bulduk. Bundan sonra da bu toplantının raporlarını elimize alarak daha detaylı olarak değerlendireceğiz. Buldan’ı hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. Geçen yılki programa il dışındaki programım sebebiyle gelememiştim. Burada olmak gerçekten mutluluk verici. Sadece Buldan’dan değil civardaki ilçelerden, illerden insanların bu gün buraya gelmesi çok mutluluk verici. Buldan’ı çok daha güzel günler bekliyor. Daha güzel günlerde de sizlerle buluşmak temennisiyle bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri Buldan dokumalarından hazırladıkları ve birbirinden güzel giysileri düzenledikleri defile ile katılımcıların beğenisine sundular. Katılımcılar tarafından oldukça beğenilen ve bol bol alkış alan defilenin ardından törene katılanlar kortej yürüyüşüne katılarak açılan standları gezdiler ve ürünler hakkında bilgi aldılar.

ic1

Buldan’ın her yönüyle tanıtıldığı festivalde ilçeye bağlı köyler de stant açarken, Vali Demir ve beraberindeki heyet, esnafla bir araya geldi. Vali Demir, köylerin stantlarının ardından okulların açtığı sergileri ve son olarak da Tekstil ve El Sanatları Sergisini gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

ic2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı