REKLAMI GEÇ

10 yaşında kitap yazdı

10 yaşında kitap yazdı

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Bilge Hak, şimdiye kadar yazdığı hikayeleri bir kitapta topladı. Minik yazar, bastırdığı hikaye kitabını öğretmenlerine ve arkadaşlarına dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2013 Çarşamba, 16:02

Özcan DURUSOY/BULDAN, (DHA)

Buldan Güngör Cerit İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Bilge Hak, bir yıl önce yazmaya başladığı hikayeleri, “Elif’in Maceraları” isimli kitapta toplayarak bastırdı. Buldan İlçe Tarım Müdürlüğü’nde veteriner olarak görev yapan Ayhan Ogün Hak’ın kızı olan Bilge Hak, yazmaya bir yıl önce ailesinin teşviki ile başladığını, bu güne kadar çok sayıda hikaye yazdığını söyledi.

Okuldaki öğretmenleri ve ailesi tarafından teşvik edildiğini belirten minik yazar Bilge Hak, “Şimdiye kadar yazdıklarımı bir kitapta toplamayı düşündüm. Babam bu konuda her türlü maddi ve manevi desteği sağladı. Yazdığım hikayelerin arasından 10 tanesini seçerek, Elif’in Maceraları ismini verdiğim bir kitapta topladık. Fotokopi tarzı bir baskı ile az sayıda kitap bastırdık. Bu kitabımı öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve dostlarımıza armağan olarak dağıttım. İlerde çok daha kapsamlı bir kitap çıkarmayı planlıyorum” dedi.

Baba Ayhan Ogün Hak ise, kızının küçüklükten beri okumaya ve yazmaya karşı müthiş bir ilgisi olduğunu belirterek, “Biz aile olarak da bu ilgisinin gelişmesi için onu teşvik ettik. Bu kitap da onun bu ilgisinin giderek artmasına sebep olur diye düşündük. Daha 10 yaşında olmasına rağmen, imla ve cümle kurguları çok iyi. Yazdıkları da sıkmadan okunuyor. Kızım diye söylemiyorum ama geleceğin çok ünlü bir yazarı olmaya aday diye düşünüyorum. Kendini geliştirmesi ve çok iyi bir yazar olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar

HAKAN CURA   -  Bağlantı 28 Şubat 2013, 14:40

TEBRİK EDERİM BİLGE HANIM GELECEĞİN EN BÜYÜK YAZARLARINDAN OLURSUN İNŞALLAH, BİZDE BU YAZARI TANIYORUZ DİYE ÖVÜNÜRÜZ, TABİ SANA DESTEK OLDUKLARI İÇİN ANNE, BABA VE ÖĞRETMENİNİ DE TEBRİK EDERİM…

Hüdaverdi BALLI   -  Bağlantı 28 Şubat 2013, 13:58

Adı gibi kendi güzel kızımız Bilge’yi kutlar, kitabını okumak için can attığımı kendisine duyurur,bundan sonra yazacağı tüm kitapları okuyacağım için kendimin çok şanslı olduğunu düşünüyorum.
Bilge kızımızın yetenlerini kullanmasına izin veren anne, baba ve öğretmenini de en içten duygularımla kutlar, Bilge kızımıza sağlık ve başarılar dilerim.

Serap CEREZCİ   -  Bağlantı 28 Şubat 2013, 13:31

Tebrik ederim. Yazma aşkını hiç kaybetmemeni temenni ederim

Kamil SAYILAN   -  Bağlantı 28 Şubat 2013, 09:19

Bu güzel kızımızı başarılarından dolayı tebrik ederim.
Bilge’nin başarısına katkı sunan annesi Seniha HAK,babası Ayhan Hak ve
öğretmeni Kürşat ÖZBEN’i kutlarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı