REKLAMI GEÇ

Geri sayım başladı. Yenicekent festivale hazır

Geri sayım başladı. Yenicekent festivale hazır

Türkiye’de ilk turfanda sofralık üzümünü yetiştiren ve kuruluşu M.Ö.5500 yıllarına dayanan Tripolis Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Yenicekent’i tanıtmak amacıyla bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Festival 2 Ağustos Cuma günü başlayacak ve üç gün devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2019 Pazartesi, 13:14

Bu yıl 2-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 24. Buldan Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Buldan’ın Tekstili kadar, Buldan’a ekonomik kazanç getiren ve piyasaya ilk olarak Yenicekent’ten sürülen sofralık üzümü ile Lidyalılar tarafından M.Ö.5500 yıllarında kurulan Tripolis’i tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festival hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, “Festivaller, yapıldığı kentlerin kültürünü, ekonomisini, tarihini tanıtmak için bir araçtır. Bu yıl 24.sü düzenlenen festivalle, Yenicekent’in üzümünü, antik kenti Tripolis’i tanıtmayı amaçlıyoruz. Buldan, dokuması kadar tarımı, tarihi ve kültürü ile de Denizli’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Sahip olduğumuz değerleri Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmanın en önemli yollarından biri olan festivalimize tüm Denizlilileri davet ediyoruz” dedi.

2 Ağustos Cuma günü saat 20.55’te açılış konuşmalarıyla başlayacak ve üç gün devam edecek olan Festival programı şöyle:

Aynı gün saat 21.30 Buldan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Folklor ekibi gösterisi yer alacak, saat 21.25’te ise Hakan Eyiden sahneye çıkacak. Festivalin 2. günü saat 21.00’da Çakır Özcan ve Orkestrasının fasıl dinletisi ile başlayacak. Genç sanatçı İldem Kirazoğlu’nun konserinin ardından sevilen sanatçı Tual sahne alacak.

Festivalin son gününde ise Üzüm Teşvik Yarışması’nın ödülleri sahiplerini bulacak. Üzüm Ağası’nın belirleneceği gecede Hasan Yılmaz sevilen şarkılarını Yenicekentliler için söyleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı