REKLAMI GEÇ

Hayali fabrikaya işçi aldılar, şimdi hepsi çıkarılıyor

Hayali fabrikaya işçi aldılar, şimdi hepsi çıkarılıyor

Buldan’da belediye işletmesi Buldaş ile bir girişimcinin ortak kurmayı planladığı iç çamaşırı fabrikası için seçimden günler önce 150 işçinin işe alındığını öğrenen Başkan Mustafa Şevik tüm işçilerin istifasını istedi. Seçim öncesi 600 kişiye iş vaadinde bulunulduğu 205 kişinin başvurduğu ancak 150’sinin yetiştirilebildiği ileri sürülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2019 Cumartesi, 13:34

Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’nde kurulduğu ileri sürülen iç çamaşırı fabrikası için yapılan işçi alımları ilçeyi karıştırdı. Seçime sayılı günler kala yapılan alımlar seçim yatırımı olarak değerlendirildi. Buna karşın eski başkan Mustafa Gülbay seçimi kaybedince yerine seçilen Mustafa Şevik tüm işçileri çıkarmak istedi. İşte olayın detayları…

CHP ADAY GÖSTERMEDİ, DP’DEN SEÇİME GİRDİ
Buldan’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçimi kazanan ve 5 yıl süreyle görev yapan Mustafa Gülbay 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyince Demokrat Parti saflarında seçime katıldı. Gülbay’ın kmuoyuna duyurduğu projelerinden biri de Yenicekent’te kurulacak iç çamaşırı üretim fabrikasıydı. Belediye şirketi Buldaş’a ait olan virane haldeki bir tesisi Demokrat Parti meclis üyesi adayı Ahmet Yüksel ile birlikte Yenicekent Tekstil Fabrikası’na dönüştürmek istedi. Bunun için girişimler başladı.

SEÇİME GÜNLER KALA İŞÇİ ALIMLARI YAPILDI
Yeni fabrika için Buldan’dan 600 işçinin işe alınacağı vaat edildi. İlk aşamada 205 kişi evraklarını tamamlayarak iş başvurusunda bulundu. 29 Mart’ta’da 30 kişi 30 Mart günü de yaklaşık 120 kişinin başvuruları kabul edildi. Bu girişim seçim yatırımı olarak değerlendirilse de son hamlesi Gülbay’a seçimi kazandırmadı. 1 Nisan’da başkanlık koltuğuna MHP adayı Mustafa Şevik oturdu. Şevik göreve gelir gelmez karşısında işçi alımlarına ilişkin tabloyu buldu.

FABRİKAYA DEĞİL, BULDAŞ’A…
Başkan Mustafa Şevik yapılan işçi alımlarının kurulduğu iddia edilen fabrikaya değil de Buldaş’a yapıldığını görünce tüm işçilerin sözleşmelerini feshetmek istedi. İşçilerin fesih evraklarını tamamlamak üzere belediyeye çağırıldığı ve bazı resmi evraklara imza atmalarının istendiği kaydedildi. Olay ise bundan sonra duyuldu. İşçiler haksız  çıkarıldıklarını öne sürerek sözde fabrika binası önünde toplandı.

ORTADA FABRİKA YOK
Yenicekent’teki tesisin yeri olmasına rağmen ortada henüz bir fabrikanın bulunmadığı iddia ediliyor. Başkan Mustafa Şevik tesis içinde tek bir makinenin dahi bulunmadığını, işçilerin faal olarak çalışmadığını hatta işe bile gitmediklerini söyledi. Şevik ayrıca işçi kadrolarının Buldaş üzerinden yapıldığına dikkat çekti, “Fabrikaya işçi alımı yapılıyorsa neden işçiler Buldaş’da kadrolandırılıyor?” diye sordu.

TESİSİN RUHSATI BİLE YOK
Buldan Belediye Başkanı Şevik yaptığı yazılı açıklamada seçim döneminde tüm parti adaylarının karşı çıkmasına rağmen işçi alımı üzerinden siyaset yapıldığını hatırlatarak; “Seçime üç gün kala ruhsatı bile olmayan bu atölyenin açılışı yapıldı. 600 kişiye iş vereceği duyuruldu. Denizli’de büyük tekstil firmaları bulunuyor. Hangisinde 600 kişi çalışıyor? Bu tamamen seçim yatırımıdır. Şu an belediyemizde 250 kişi çalışıyor. Bunların bir bölümü seçime kısa süre kala alınan çalışanlar” dedi.

SORUMLUSU GÜLBAY
Başkan Şevik eski başkan Gülbay’ı olayın sorumlusu ilan ederek; “Bu işin sorumlusu Gülbay ve beraberindekilerdir. Ruhsatı dahi olmayan hayali fabrikaya belediye şirketi üzerinden alım yapılmasının ceremesini, hiç bir suçu olmayan tek amacı iş olan vatandaşlarımıza yüklemiştir” dedi.  Fabrikanın kapatıldığı yönündeki iddialara ise; “Ortada atölye yok. Ruhsatsız hayali bir fabrika var. İçinde makine bile yok. Nasıl kapatma kararı alırım” diye tepki gösterdi.

AHMET YÜKSEL: 370 BİN LİRALIK YATIRIM YAPTIM
Buldaş ile ortaklaşa tesisi kurduğu iddia edilen Ahmet Yüksel ise işten çıkarılmak istenen çalışanlar ile fabrika binası önünde buluştu. Yüksel burada yaptığı konuşmada, bin lira bedelle alanı kiraladıklarını, harabe halinde devraldıklarını ve içine 370 bin liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu parayı cebimden ödedim. Yurt dışından 240 yeni makine aldım. 1 Mayıs’ta makinelerimiz gelecek ve üretime başlayacağız. Burayı kapatacak kişiler önce benim masraflarımı ödesin. Buldaş’ın burada delikli bir lirası bile yoktur” dedi.

Buldandayasam.net’in bildirdiğine göre Yüksel buradaki konuşmasında işçilerin üç aylık maaşlarının SGK tarafından ödeneceğini, Buldaş’a ayrıca bir yük getirmeyeceğini hatırlatarak; Burayı kapatmak isteyenler bir kez daha düşünsün”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı