REKLAMI GEÇ

Hayırsever işadamı babası adına ek bina yaptırıyor

Hayırsever işadamı babası adına ek bina yaptırıyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu, babasının hayrına yüksekokul ek binası yaptırıyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2012 Cuma, 12:56

Denizli’nin Buldan ilçesinde hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu, babasının hayrına yüksekokul ek binası yaptırıyor. Babasının ismini taşıyacak olan “Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu” ek binasının temeli törenle atıldı.

Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, hayırsever işadamı Acıpayamoğlu, babası Süleyman Acıpayamoğlu ve davetliler katıldı.

Vali Demir, Anadolu’nun birçok ilinde iyi bir etüt çalışması yapılmadan ve altyapısı hazırlanmadan yüksekokullar açıldığını, plansız açılışlar sebebiyle buralarda iyi eğitim imkanları oluşmadığını söyledi. Bu tür yüksekokullarla yerleşim yerinin eğitim seviyesinin yükselmesi, ekonomisinin canlanması, yörenin gelişmesi, güzelleşmesi ve iş imkanı sağlaması hedeflerine ulaşılamadığını, aksine zarar verildiğini kaydetti. Demir, “PAÜ ise Denizli’nin ilçelerinde, ildeki bir fakültede gereken şartların aynısını sağlamadan yüksekokul açmıyor. Her konuda Türkiye’ye model olan Denizli, eğitim konusunda da örnek teşkil ediyor. Buldan Meslek Yüksekokulu’nu yapan Buldanlıoğlu ailesi, ek binayı yaptıran Acıpayamoğlu ailesi ve bütün hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Vali Demir daha sonra hayırsever Acıpayamoğlu ve babasına, eğitime desteklerinden dolayı plaket verdi. Ardından Rektör Bağcı ile Mustafa Acıpayamoğlu ve Süleyman Acıpayamoğlu arasında ek bina protokolü imzalandı.

Vali Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından temeli atılan ek bina, tamamı hayırsever desteğiyle 650 bin liraya malolacak. Bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak bina, 1,5 yıl içinde tamamlanacak. Binada açılacak olan Mimari Restorasyon, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleriyle Buldan Meslek Yüksekokulu, 2012-2014 öğretim yıllarında toplam 220 öğrenci daha alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı