REKLAMI GEÇ

Hibe fidanlar Buldan’da toprakla buluşuyor

Hibe fidanlar Buldan’da toprakla buluşuyor

Orman Genel Müdürlüğü’nden Buldan Belediyesi’ne gönderilen 2 bin hibe fidan toprakla buluşuyor. İlçe merkezi ve mahallelerde ihtiyaç duyulan alanlara dikilen fidanların Buldan’da bir ormana dönüşeceğini vurgulayan Başkan Şevik, iki yıl içerisinde 10 binlerce fidan diktiklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2021 Perşembe, 18:08

Buldan Belediyesi’nin “Ağaçlandırma” projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 13 farklı türde 2 bin fidan toprakla buluşuyor. Buldan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde ihtiyaç duyulan alanlarda başlattıkları ağaçlandırma çalışmaları ediyor.

Hibe fidanların bir kısmını Türlübey ve Yenicekent mahallelerinde toprakla buluşturan Belediye Ekipleri, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Ertan, Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, Mahalle Muhtarı Metin Özmen ile birlikte Kovanoluk Mahallesi girişine, belediye tarafından yapılması planlanan sosyal tesis alanına 10’larca fidan dikti.

Ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Orman Genel Müdürlüğü’nden ilçemize gönderilen Ihlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defneyapraklı dağ muşmulası, tespih ağacı gibi 13 farklı türden 2 bin fidanın dikimine başlandı.  Ekiplerimiz İlçe Merkezi’nde ve muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda mahallelerimizdeki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyor” dedi.

HATIRA ORMANLARI OLUŞTURULACAK

Buldan’da hatıra ormanı oluşturmak için yer tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şevik, “İlçemizde hatıra ormanları oluşturmak istiyoruz. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli adına hatıra ormanı oluşturacağız. Hibe fidanlarımızın büyük bir bölümünü hatıra ormanlarında değerlendireceğiz. Fidanlar Buldan’da bir ormana dönüşecek” diye konuştu.

Başkan Şevik,  başkanlığının ilk iki döneminde, ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği Talat Tarakçı, Nuri Akın, Toplu Konut ve Gölbaşı Parkı gibi irili ufaklı 27 adet parkı Buldan’a kazandırdıklarını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Üçüncü dönemimizde de ağaçlandırmak, yeşil alan ve park çalışmalarımız devam ediyor. Önceki başkanlık dönemimizde diktiğimiz 25 bin fidan bugün, hem yeşil Buldan’ımızın daha yeşil görünmesine hem de temiz hava bol oksijen sağlıyor.  Yerel yönetimler olarak yeni nesillere, temiz bir çevre, yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmanın yegane yolu, ağaçlık alanları artırmaktan,  ormanlık alanları korumaktan ve yeni ormanlık alanlar oluşturmaktan geçmektedir.  Bu bilinçle her yıl düzenli olarak binlerce fidanı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. ”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı