REKLAMI GEÇ

‘Ortak Akil’ Buldan için toplandı

‘Ortak Akil’ Buldan için toplandı

Buldan’ın yetiştirdiği iş, bürokrasi, bilim ve sanat dünyasından birçok isim bir araya gelerek Buldan Platformu’nu kurdu. Platform ilk kurultayını Pamukkale Collosae Termal Otel’de gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2013 Cumartesi, 21:37

Denizli’nin Buldan İlçesi’nin tarihi ve doğal güzelliğinden dokumasına kadar kültürel zenginliğini dünyaya tanıtmak ve teşhir etmek amacıyla kurulan Buldan Platformu kurucu üyeleri ilk kurultaylarını Pamukkale Colossae Termal Otel’de yaptı.

Buldan’da doğmuş ama ticari amaçla İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere yaşayan
bilim, sanat ve bürokrasi dünyasında etkin görevlerde bulunan isimlerin bir araya gelerek oluşturdukları Platformun Kurultay’ına, Platformun doğal üyeleri Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik buldan-platformu-denizli-colossae-otel-bulusmasi-erensoyile birlikte Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, Platform Başkanı Fehmi Erensoy, Platform Onursal başkanı Atilla Sayıner, Platform Genel Sekreteri Hüseyin Reşit Öz ile kurucu üyeleri katıldı.

KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ TEŞHİR EDİLECEK
Buldan Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Öz’ün açılış konuşmasının ardından Platform Başkanı Fehmi Erensoy, Buldan’ın Türkiye genelinde ayrıcalıklı yöre seçilmesinde etken olan ve halen yaşanan, binlerce yıllık farklı tarih, sanat ve kültürel zenginliklerinin dünyaya tanıtılması ve teşhir edileceğini söyledi.

buldan-platformu-denizli-colossae-otel-bulusmasi-sayıner“ŞİMDİ BULDAN İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Denizli’de 20 yıl eczacılık yapan Platformu’un onursal başkanı Atilla Sayıner ise konuşmasında, “Denizli’de kaldığı dönem içerisinde çok sayıda sosyol sorumluluk projelerinin içerisinde yer aldım. Şimdi o çalışmaları gururla anıyorum. Şimdi Buldan için çalışacağım” diye konuştu.

“BULDAN’DANA GIBTA ETTİM”
Babadağlı Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, dokumanın başkenti olarak bilinen kendi ilçesinde bu tür birlikteliğin saylanamadığını ve ilerleyemediğini belirterek, “şu anda sizlere gıbta ettim. Bu birliktelik Buldan’ın kalkınması ve geleceğinin şekillenmesi için önemli bir adım olacak” dedi.

BULDANLILARA EV ALIN ÇAĞRISI
Platatformu’n şeref üyesi Vali Aldülkadir Demir konuşmasında Buldanlılara ev alın çağrısında bulundu. Vali Demir, “Buldan, tarihi, doğal güzellikleri, dokuması,yemek kültürü ile Denizli’nin önemli ilçelerinden biri. Buldan’ın kültürel ve doğal güzelliklerinin korunması için biz destek olmaya devam edeceğiz. Buldan’da güzel çalışmalar yaptık. Ancak yeterli değil. Buldan’a destek çıkmanız güzel bir davranış. Ancak bu desteğinizi Buldan’daki bir evi restore ederek sürdürebilirsiniz. O zaman Buldan’da yaşanan gelişmeler kalıcı ve sürekli olacaktır” dedi.

buldan-platformu-denizli-colossae-otel-bulusmasi-vali-

PLATFORMUN DOĞAL ÜYELERİNE PLAKET
Konuşmaların ardından, Buldan için biraya gelen iş, bürokrasi, bilim ve sanat dünyasından önemli isimlerin oluşturduğu Platformun kurucu üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı