REKLAMI GEÇ

Kızı derse giremeyince, internet çeken yere baraka kurdu

Kızı derse giremeyince, internet çeken yere baraka kurdu

Buldan’ın Türlübey Mahallesindeki internet sorunu uzaktan eğitim mağdurları yarattı. Yıllık 30 milyar liraya yakın ihracat yapılan Denizli’de, bir yerleşim yerinde bir baba, internet çekmediği için derse giremeyen kızı için, ‘internet çeken yara’ baraka kurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2020 Pazartesi, 15:03

Uzaktan eğitim, internet erişiminin güç olduğu yerlerde mağdurlar yaratıyor. Bu mağdurlardan biri de Buldan’ın Türlübey Mahallesinde oturan Giresun Üniversitesi öğrencisi Rümeysa Nur Başol…

Türlübey’deki evlerinde internet çekmeyen, her seferinde ‘arıza kaydı oluşturup’ çözüm bekleyen Rümeysa Nur, derslerinden geri kalmaya başladı. Baba Birol Başol, ders saatinde kızını araca bindirip, internetin çektiği bir nokta buldu ve derslerine girmesini sağladı.

TARLADA ARAÇ İÇİNDE DERS GÖRÜYORDU
Havalar soğuyunca araç içinde üniversite eğitimi artık imkansız hale gelince baba Başol, çareyi baraka kurmakta buldu. Kendisine ait bir arazide internetin çektiğini ve kızının sorunsuz derslerini yapabildiğini gören baba çareyi baraka kurmakta buldu.

BABA SORUNU ÇÖZDÜ: “AMA ÇÖZÜM BU DEĞİL”
Barakaya elektrik çekip soba kuran baba Birol Başol, artık kızının derslerine rahat ortamda girmesinden memnun ama sorunun çözümünün bu olmadığını söylüyor.

Buldan Doğuş Gazetesi’ne konuşan baba Birol Başol, “Akşamları geliyoruz sobayı yakıyoruz. Buradan açıyoruz telefondan interneti, bilgisayarı da getiriyoruz… O şekilde çocuk derse giriyor, ben de başında burada bekliyorum. Operatör değiştirdik neler yaptık ama bir türlü evde bu iletişimi kuramadık mecburen buraya geliyoruz. Burada da tarlada arabanın içerisinde üşüdüğümüz için bu bir oda yeri yaptık. İyi kötü yüz yüze eğitim başlayıncaya kadar çocuğun derse girmesini sağlamaya çalışacağız” diyor.

EVDEN ÇIKIP DERS İÇİN TARLAYA GİDİYOR
Üniversite öğrencisi Rümeysa Nur Başol ise, eğitim için okul yerine tarlaya gittiğini söylüyor ve zorlukları dile getiriyor:
“Biz en azından bunun yapabildik ama bunu yapamayacak olanlar var. Köyümüzde internet çekmiyor, telefonlar çekmiyor. Derse girmek için her akşam köyden uzaklaşıp bu barakaya gelmem gerekiyor.

BİR ŞEYLER YAPILSIN
Burada böyle internet sorunları telefon sorunları olduğu için uzaktan eğitim gören arkadaşlarım en azından benden küçüklerde dahil derslere girebilmeleri için yetkililerden buna bir çözüm üretmelerini, bir şeyler yapmalarını istiyoruz. Derse girebilmek için bir şeyler istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı