REKLAMI GEÇ

Modanın tarihi merkezine tasarım lisesi

Modanın tarihi merkezine tasarım lisesi

Vali Hasan Canpolat, Buldan’a yaptığı gezide, ilçeye moda tasarım lisesi açılması gerektiğini belirterek, buna alt yapı oluşturmak için mevcut okullardan bir tanesinin moda tasarım okuluna çevrilmesi gerektiğini söyledi. Canpolat, ileride ilçeye bu konuda yüksekokul açılabileceğini de dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2008 Cuma, 01:00

El dokumaları ile ünlü ilçemiz Buldan’da, daha kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretilebilmesi için, bir moda tasarım lisesi açılması planlanıyor. Yok olmaya yüz tutan ve makine teknolojisine yenik düşenel dokumalarının canlandırılması için Buldan’da yapılan çalışmalar sonucunda, 70 el tezgahı faal hale getirilmişti.

‘Desteklerimiz sürüyor’

Vali Hasan Canpolat ve beraberindeki heyetin Buldan Kaymakamlığı’nı ziyaretinde, Buldan Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal tarafından Buldan’la ilgili verilen brifingin ardından, ilçenin dünyaca ünlü el dokumalarının nasıl daha iyi değerlendirilebileceği masaya yatırıldı.

Buldan’ın gerçek bir el dokuması merkezi haline gelmesi için, ilçede yüzler hatta binlerle ifade edilen tezgah olması gerektiğini belirten Vali Hasan Canpolat, Buldan’a bu konudaki desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Buldan’amoda tasarım okulu şart

Buldan’da mutlaka bir moda tasarım lisesinin açılması gerektiğini belirten Vali Hasan Canpolat, “Buldan bezinin dokunduktan sonra katma değeri yüksek bir ürün haline getirilmesi ve gelir durumu yüksek kitlelere satılarak daha çok gelir getirmesi için bu şart. Orta ve orta alt gruba hitap eden Buldan’daki üretimin daha üst gelir grubuna ve ev tekstiline yönelik bir standarda kavuşturulması, özel sektörün de devreye girerek üretim kalitesinin ve standardının arttırılması ve çeşitlendirilmesi ile el dokumalarının daha iyi değerlendirilmesi mümkün “diye konuştu.

Buldan’daki mevcut okullardan bir tanesinin, moda tasarım okuluna çevrilmesinin, okulun açılışını hızlandıracağını ifade eden Vali Canpolat, Buldan’daki böyle bir yapılanmanın Denizli’ye de ciddi bir ivme kazandıracağını söyledi. İlerleyen yıllarda, ilçeye moda tasarımı konusunda bir yüksek okul açılmasının da mümkün olabileceğini dile getiren Canpolat, “Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz, moda tasarım lisesinin açılması konusunda ortak bir çalışmaya başlayacaklar. Buna temel olması bakımından da Meslek Lisesi’nde bir moda tasarım bölümü açılmasını kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Bu konudaki çalışmalar yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilecek” diye konuştu.

Hayırsever desteği de hazır

Hayırsever bir işadamının, devletin okulun bedelinin yarısını karşılaması durumunda kendisinin de diğer yarısını karşılayacağını ifade ettiğinin aktarılması üzerine Vali Canpolat, Kaymakam Ahmet Ufuk Hasçakal ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a bu konuda derhal çalışmalara başlamaları konusunda direktif verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı