REKLAMI GEÇ

PAÜ, Buldan’da projelere destek kararı aldı

PAÜ, Buldan’da projelere destek kararı aldı

Pamukkale Üniversitesi üst yönetimi toplantı için Buldan’da bir araya geldi. Buluşmanın öncesinde ve sonrasında ilçede inceleme gezisi düzenleyen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ilçede yapılacak projelerde etkin rol almaya karar verdiklerini söyledi, ilk olarak Yayla Gölü’nde trekking organize edileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2016 Salı, 16:04

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başkanlığında her hafta farlı bir ilçelerde toplanan üniversite üst yönetim ve daire başkanları Buldan’da bir araya geldi.

denizli-pau-buldan-toplanti-2

PAÜ heyeti, ilk olarak Buldan Kaymakam Vekili Adem Küçük’ü ziyaret etti. Kaymakam Küçük tarafından ağırlanan heyet daha sonra Buldan Belediyesi’ne geçti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, PAÜ Üst Yönetimine kısa bir brifing verdi. Gülbay, Pamukkale Üniversitesi’nin ilçede yapacağı bilimsel ve kültürel tüm faaliyetlerinde belediye olarak göreve hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretlerin ardından PAÜ üst yönetimi, Buldan Meslek Yüksekokulu’nda toplantısını gerçekleştirdi. Buldan MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Çeviş, okuldaki çalışmalar hakkında bilgi verdi, Buldan kampüsünün genişletilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonunda heyet moda tasarım ve mimari restorasyon atölyeleri ile kampusu gezdi. Rektör Bağ, öğrencilerle yakından ilgilendi bir süre sohbet etti.

BULDAN İLE İLGİLİ HER PROJEDE VARIZ
Buldan gezisini değerlendiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan’ın bir çok alanda önemli özelliklere sahip bir ilçe olduğunu belirterek, “Bugün yaptığımız ziyaretler sonucunda termal konusunda ortak bir çalışma yapmayı planladık. Ciddi bir potansiyele sahip olan ilçede Yayla Gölü, tarihi evler, tekstil ve tarım alanlarında yapılacak projelerde de etkin olarak rol alacağız. Bununla ilgili ilk olarak valilik, belediyeler, üniversite, sivil toplum örgütleri ve Denizli halkının desteğiyle Yayla Gölü’nde trekking organize etmeyi planlıyoruz. İlçelere düzenlediğimiz gezilerde yerinde tespitler yapıyoruz, sorunları daha yakından görüyor, etkin ve amacına uygun adımlar atıyoruz” dedi.

denizli-pau-buldan-toplanti-1

İLÇELERİ KAMPÜSE DAVET EDİYORUZ
Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin Denizli’yi genel anlamda tanıması için yeni bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Rektör Bağ, “Tüm ilçelerimizi kampüsümüzde ağırlamayı düşünüyoruz. Belli bir sırayla kampüste belirleyeceğimiz bir alanda ilçe temsilcileri hafta boyu standlar kuracak ve ilçelerini tanıtacak. Hafta sonu ise o ilçeye gezi düzenleyeceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz Denizli’nin her yerini tanıma fırsatı bulacak” dedi.

Buldan ziyareti Evliyazadeler Konağı, Buldan El Sanatları Merkezi (BELKÜM), Buldan Ticaret Odası ve çarşının gezilmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı