REKLAMI GEÇ

Prof. Avralıoğlu’nun adı sokağa verilecek

Prof. Avralıoğlu’nun adı sokağa verilecek

Buldan’ın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Prof. Dr. Osman Zeki Avralıoğlu’nun adının sokağa verilmesiyle ilgili karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kabul edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2019 Salı, 13:34

Buldan Belediyesi, ilçeye ve ülkeye katlılar sağlayan bilim ve fikir insanlarının isimlerinin sokak ve parklara verilerek yaşatılması yönünde karar aldı. Buldan Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla Prof. Dr. Osman Zeki Avralıoğlu’nun adının bir sokağa verilmesiyle ilgili karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de kabul edildi.

Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı yapmış, uzun süre Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) İstatistik sorumlusu olarak görev alan, doğduğu büyüdüğü Buldan’ın tarihiyle ilgili kitabı bulunan Prof. Dr. Osman Zeki Avralıoğlu’nun adı, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 33 No’lu sokakta yaşatılacak.

Buldan’ın yetiştirdiği ve ilçemizin tanıtımında, gelişiminde önemli katkılarda bulunan bilim, fikir ve iş dünyasından isimlerin yaşatılması için çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Mustafa Şevik, “Bizim ve Buldanlıların onlara vefa borcu var. Biz bu isimlerin unutulmaması, geçmişi gelecek nesiller buluşturmak adına böyle bir karar aldık. Yeni açtığımız veya numaralı sokaklara, cadde veya parklarımıza Buldan’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerin isimleri verilecek” dedi.

Başkan Şevik, karara evet oyu veren Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile Buldan CHP’li Meclis üyesi Erhan Türkmenoğlu ve Buldan Belediyesi Meclis üyelerine teşekkür etti.

PROF. DR. OSMAN ZEKİ AVRALIOĞLU KİMDİR?
Prof.Dr. Avralıoğlu, 1934’de Buldan’da bir bağ evinde doğdu. İlkokulu dört Eylül İlkokulu’nda orta ve lise eğitimini ise Denizli Lisesi’nde tamamladı. 1947-1950 arası Buldan Belediye başkanlığı yapan Yakup Türkmenoğlu’nun üç çocuğundan biri olan Prof. Dr. Avralıoğlu, 1955 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun süre memur, uzman grup yönetmeni gibi görevlerde bulundu. Devlet İstatistik Enstitüsü’ne 1 yıl başkanlık yaptı, sırasıyla Nijerya, Gana, Roma Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı’nın (FAO) istatistik proje sorumlusu olarak görev alan Avralıoğlu, İki yıl Atılım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığını yürüttü. Avralıoğlu’nun yayınları arasında Buldan ve Yöresinin Tarihçesi adlı kitap da yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı