REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Karataş: 15 Temmuz Bitmedi”

Prof. Dr. Karataş: 15 Temmuz Bitmedi”

Buldan Belediyesi 15 Temmuz Anma Programı çerçevesinde organize edilen konferansta ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ı konuk etti. Karataş konferansta, “15 Temmuz’da bu aziz millet, sokaklara çıkmasaydı, bu ülke işgal altındaydı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 11:30

15 Temmuz Destanı’nın 3. Yıldönümü Anma Etkinlikleri çerçevesinde Buldan belediyesi organize ettiği konferansla ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ı konuk etti. Ali Haydar Akın Halk Kütüphanesi’ndeki anma etkinliğine, Buldanlıların ilgisi yoğun oldu.  Konferansa Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Müftüsü Sadettin Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı Yeşim Çankır, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda dinleyici katıldı.

“15 TEMMUZ MENFUR BİR GEÇİYDİ”
15 Temmuz Destanı Anma etkinliği, Buldan İlçe Müftülüğü görevlisi İbrahim Yıldız’ın Kuran tilaveti dinletisi ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden 15 Temmuz Destanı, Şehitleri ve Gazileri Anma Konferansının açılış konuşmasını Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik yaptı. Şevik, 15 Temmuz gecesinin çok menfur bir gece olduğunu belirterek, “İnşallah bu ülke, bir daha hem dış bünyesinde hem de iç bünyesinde bu duruma düşmez. Huzurlu ve barış dolu bir ülke olur. Biz, cihan devleti Osmanlı’nın varisi bir devletiz. İnanıyorum ki Allah bu devleti ilelebet payidar kılacaktır” dedi.

YENİKAPI RUHU YAŞATILMALI
Programın konuğu olan Prof.Dr. Mustafa Karataş, 15 Temmuz darbesini planlayan FETÖ terör örgütünün İslam dinini kullanarak zeki Anadolu gençlerini eğiterek Türk Milletine karşı 15 Temmuz darbe gecesinde halka kurşun sıkacak duruma getirdiğini belirtti. Bu topraklar üzerinde emelleri olan dış güçlerin 40 yıldan beri adım adım FETÖ Terör Örgütünü devleti  ele geçirmek için hazırladıklarını  vurgulayan Prof.Dr. Mustafa Karataş,” Aziz Milletimiz Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Savaşında  olduğu gibi 15 Temmuz darbe gecesinde, şu parti bu parti demeden vatanımızın savunması için sokaklara dökülmüştür. O gece milletimiz, ölümü bile düşünmemiştir.  Bu vatan için, bu mücadele uğrunda canlarını feda eden 250 Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.

Geçmişte de bu ülkede sağ-sol, alevi-Sünni ayrımı yapılarak kardeşi kardeşe kırdırmak istendiğini, hatırlatan Prof.Dr. Karataş,  bu güçlerin hiç bir zaman başarılı olamadığını ve olamayacağını belirtti.  Bu topraklarda yüzyıllardır yaşayan herkesin kardeş olduğunu söyleyen Karataş, ”15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi liderlerimiz dünyaya deklare olacak şekilde Yenikapı ruhunu ilan etmişlerdir. İşte bugünlerde de Yenikapı ruhu sahip bir şekilde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Çünkü 15 Temmuz bitmedi” dedi.

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE DUA ETTİ
Konuşmasının ardından salonda bulunan çocukları sahneye davet eden Prof.Dr. Karataş, 15 Temmuz darbe girişiminde canlarını feda eden 250 şehit ile tüm şehitler için dua etti. Karataş’a çocuklar da eşlik etti.

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ
Program sonunda Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Prof.Dr. Mustafa Karataş ile programın sunucusu Ahmet Kemal Bacak’a Buldan dokuması ürünler hediye ederek teşekkür etti.  Sandık içerisinde kendisine Türk bayrağı hediye edilen Prof.Dr. Karataş,   bayrağı sandıktan çıkardı, öptü sonra tekrar yerine koydu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı