REKLAMI GEÇ

Tedavi ettirdiği balabanı doğal ortamına bıraktı

Tedavi ettirdiği balabanı doğal ortamına bıraktı

Buldan’da bir avcı tarafından vurulduğu tahmin edilen en küçük balıkçıllardan ‘küçük balaban’, doğasever inşaat mühendisi Sait Yalçın tarafından tedavisi yaptırılıp, doğal yaşam alanı olan Yayla Gölü’ne bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2015 Pazartesi, 11:44

Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)

Buldan’ın doğal harikası Yayla Gölü kenarında geçen hafta Engin Çomuk ile Hakan Çomuk kardeşler tarafından balıkçıllar familyasından olan bir küçük balaban yaralı olarak bulundu. İki kardeş, avcılar tarafından vurulduğu sanılan yaralı kuşu, Buldan’da doğal hayata merakı ve çevreciliğiyle tanınan inşaat mühendisi Sait Yalçın’a götürdü. Kuşun tedavisini bir veterinerde yaptıran Yalçın, küçük balabanı sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşam alanı olan Yayla Gölü’ne bıraktı.

Acılara “bu tür kuşları vurmayın” çağrısında bulunan Yalçın, “Kuşun sağ kanadında tüfek saçması vardı. Saçma çıkartıldı. Küçük balaban, ardından kısa sürede iyileşti. Onu kurtardığımız için mutluyuz. Göçmen kuş olan küçük balaban, daha çok Afrika Kıtası, Güney Avrupa, Güney Asya ve Avusturalya’da yaşıyor. Buldan Yayla Gölü de onların meskenlerinden. Lütfen avcılar dikkat etsin, bu tür kuşları vurmasınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı