REKLAMI GEÇ

Tekstil kenti Buldan, festival ile renklendi

Tekstil kenti Buldan, festival ile renklendi

Bu yıl 21’ncisi düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Kendine özgü tekstil ürünleriyle tüm dünyanın beğenisini kazanan Buldan ürünleri festivalde görücüye çıktı. Buldan yemekleri yarıştı, konserler düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2023 Pazar, 11:41

Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları festivali etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen dokuma ve yöresel yemek yarışması Nuri Akın Parkı’nda gerçekleştirildi. Festivalin ikinci günü düzenlenen dokuma ve yöresel yemek yarışmasına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi MDK Üyesi Özmen Alp Giray Erdemir, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

DOKUMA YARIŞMASI
Dokuma ve Yemek Yarışması Çakır Özcan ve Orkestrası’nın fazıl dinletisi ile başladı. Jüri üyeliğini Sebahattin Kacanoğlu, Ercan Tezcan, Kenan Namlı, Hatice Durnal ile Şadiye Çomuk’un yaptığı yarışmada protokol üyeleri de eserleri tek tek incele. El dokuması ürünü ve suzeni işi çalışmalar jüri üyeleri tarafından tek tek değerlendirildi ve puanlandırıldı. Yapılan değerlendirme sonucu dokumada birinci olan Nesrin Gürbüz, altınla ödüllendirilirken, ödülünü Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin elinden aldı.

YEMEK YARIŞMASI
Başkan Örki, jürinin ne kadar zorlandığını tahmin edebildiklerini belirterek ürünlerin hepsinin aslında birinci olduğunu söyledi, “Kendi aramızda hangisi birinci olur diye konuşken dedik ki; hepsi birinci bize göre. Buldan’ın neresine adım atarsak atalım neresinde o güzellikleri görürsek görelim diyoruz ki; bunlar Dünyanın en muhteşem eserleri diyoruz. Ancak bu güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması için, ülkemizin ve dünyanın bu eserlerden daha fazla istifade etmesini sağlamak için sizlerin üzerindeki en büyük vazife gençlerimizi bu sanata daha fazla meyletmesini sağlamaktır” dedi.
Yarışmanın ikincisi Duran Değirmenci’nin ödülünü Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, yarışmanın 3.sü Aşina Örkmen’in ödülünü Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik verdi.

EN LEZZETLİ YEMEĞE ALTIN
Jüri üyeliğini Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik, Denizli Gurme Bülent Vural, Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kulalı ile eski aşçı Bekir Şener’in yaptığı yöresel yemek yarışmasında 1784 puan alarak birinci olan Yusuf Saat’a altını MHp Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım verdi.
Yarışmanın 2.si Rabia Akar ödülünü MHP MDK Üyesi Özmen Alp Giray Erdemir, yarışmada 3.olan Ülker Gökmen’e ise ödülünü MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı