REKLAMI GEÇ

Tripolis’te zamanda yolculuğa hazırlık

Tripolis’te zamanda yolculuğa hazırlık

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti’nde, 9 Mayıs’ta zamanda yolculuğa çıkılacak. Agora’da kurulacak pazar ile 2 bin yıl öncesinin alışveriş alışkanlıkları canlandırılacak. Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri de o döneme ait giysilerden oluşan bir defile sunacak

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 12:50

Geçtiğimiz yıl Laodikya’da “Geçmişten Günümüze” konulu defilede, antik çağ, Osmanlı dönemi ve günümüzü yansıtan bir kreasyon sunan Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri, bu kez de tarihi 2 bin yıl öncesine uzanan Tripolis’te podyuma çıkmaya hazırlanıyor.

denizli-tripoliste-defile-hazirligi-ic

Tripolis’te 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinliğin hazırlıklar devam ederken, defileye hazırlanan öğrenciler, tarihi mekanda yürüyüş provası yaptı. 60 öğrencinin 60 ayrı kıyafetle podyuma çıkacağı defilenin provasını, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ile birlikte Buldan Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Müdür Yardımcıları Murat Ulusoy ve Erkan Baloğlu, Yüksekokul Sekreteri Cumhur Mustak ile öğretim görevlileri izledi.

Tripolis etkinliğiyle ilgili bilgi veren öğretim görevlisi Melek Arpacı Gündoğan, “Defilede,Moda Tasarımı ve Giyim Teknolojisi Programı öğrencilerimizin hazırladığı 2 bin yıl öncesinin kıyafetleri sunulacak. O döneme ait derlediğimiz 10’un üzerinde müzik ile podyuma çıkacak olan öğrencilerimiz hem kendi çalışmalarını, hem de Tripolis’i tanıtacak” dedi.

denizli-tripoliste-defile-hazirligi-ic-1

PAZAR KURULACAK
Dönemin en geniş kapalı pazaryeri olan Agora’da ise Buldan dokumaları ile güğümler içerisinde zeytinyağı ve nar suyu sergilenerek tarihi pazarında canlandırılacağını söyleyen Gündoğan, “Bu tarihi mekanda günlerce prova yaptık. Hiçbir aksaklığın ve eksikliğin yaşanmasını istemiyoruz. Buldan Kaymakamı, Ticaret Odası ile birlikte birçok kurum ve kuruluşun desteğini aldık” diye konuştu.

Tripolis’in tanıtımını amaçlayan etkinliğe AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı