REKLAMI GEÇ

Yırca’nın zeytinleri Buldan’da yeşerecek

Yırca’nın zeytinleri Buldan’da yeşerecek

Soma’nın Yırca Mahallesi’nde yapılacak termik santral için kesilen zeytin ağaçları Buldan’da yeşerecek. Buldan Belediyesi’nin “6 Bin Zeytin Fidanı İçinde Sizin de Bir Fidanınız” olsun kampanyasına yapılan bağışlarla alınan fidanlar toprakla buluşuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 10:16

Yırca’da vatandaşların direnmesine rağmen zeytin ağaçlarının kesilmesine en anlamlı tepki Buldan’dan yükseldi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın “6 Bin Zeytin Fidanı İçinde Sizin de Bir Fidanınız” olsun çağrısıyla başlatılan kampanya büyük ilgi gördü. Yapılan bağışlarla kesilen zeytin ağaçlarının yerine Buldan’ın mahallelerinde dikilmek üzere 6 bin 250 fidan alındı.

ic-2Bu fidanların dağıtımı için Buldan’ın Alanyazı Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Yırca Muhtarı Mustafa Akın da katıldı. Törende konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay,”Bu ülkenin temelinde Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin büyük rolü vardır. Hukuk bir toplumun olmazsa olmazlarının en başında yer alır. Hukuka uygun yapılmayan her davranış eninde sonunda hak ettiği cevabı alır. Sağ olsunlar, hemşehrilerimiz hukukun üstünlüğüne inanarak, Yırca’da hukuksuzca yapılan doğa düşmanı harekete bu kampanyaya sahip çıkarak gereken cevabı verdiler” dedi.

ic-3Yırca’da termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu’nun aldığı kamulaştırma kararı ile ilgili hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın da “Arazinin zeytinlik alanı olduğunu ifade ederek Danıştay’a dava açtık. Ancak şirket dava sonucunu beklemeden 6 bin 600 ağacımızı katletti. Biz 3 ay direndik. Köylülerimiz dayak yedi, kelepçelendik, dövüldük. 7 Kasım günü 6 bin 600 ağacımız kesildi. Yine 7 Kasım günü akşamüstü Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Acımız ondandı. 8-10 saat daha dayansak, zeytinlerimiz bugün yerinde olacaktı. Ama biz de sizinkine benzer bir kampanya düzenledik. Şu anda fidanlarımız hazır. Danıştay’dan kesin iptal kararı çıkınca biz de o zeytinlikleri eski haline getireceğiz. Bu duyarlı insanlar, bize sahip çıktığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

ic-1Konuşma ardından verdiği doğa ve hukuk mücadelesi nedeniyle Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay,  Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın’a plaket verdi.  Bu arada dikimi yapılmak üzere fidanların dağıtımına da başlandı.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı