REKLAMI GEÇ

2019 yılında yanan Çal Gazi Paşa Mektebi’nde restorasyon sürüyor

2019 yılında yanan Çal Gazi Paşa Mektebi’nde restorasyon sürüyor

Denizli’nin Çal ilçesinde 2019 yılındaki yangında büyük zarar gören Cumhuriyetin ilk okullarından olan Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyonu devam ediyor. Belediye Başkanı Fethi Akcan, soğuk ve yağışlı havalarda restorasyon çalışmalarının aksamaması için binanın çatısını çelik sistemle kapandığını, birkaç gün için de brandalarla duvarların da kaplanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2024 Perşembe, 11:17

Çal’da 2019 yılında çıkan yangında Gazi Paşa Mektebi tamamen yanmış, Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Yanan okul için Çal’ın namusudur demiştik. Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün mirası olan tarihi okulu kurtaracağız” yorumunda bulunmuştu.

Gerekli çalışmalar ve ihalenin ardından restorasyon çalışmaları 8 ay önce başladı. Ancak, hava koşulları nedeniyle restorasyon çalışmalara sekteye uğramaya başladı. Bunun üzerine Gazi Paşa Mektebi’nin çatısı çelik sistemle tamamen kapatıldı. Duvarların olduğu bölüm de branda ile kapatılacak. Böylece, olumsuz hava koşullarında da restorasyon çalışması devam edecek.

KÜLTÜR EVİ OLACAK
Belediye Başkanı Fethi Akcan, restorasyonun bitimiyle Gazi Paşa Mektebi’nin kültür evi olacağını söyledi. Kovid-19 salgını nedeniyle yapılması gereken ihalelerin defalarca ertelendiğini ve bu günlere gelindiğini belirten Akcan, “Bu önemli projenin sahibi Çal Belediyesi, mülkiyet ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dür. Tarihi okulumuz cumhuriyetimizi temsil eder ve Atatürk’ün mirasıdır. Yanan okul için her seferinde Çal’ın namusudur dedik, sahip çıktık. İbrahim Çallı, Selahattin Pınar gibi Çallı sanatçıların isimlerinin, eserlerinin yaşatılacağı Kültür Evimiz, restorasyon çalışmaları bittiğinde hizmete girecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
30 Nisan 2024 Salı 9 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 26Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 25Parçalı Bulutlu