REKLAMI GEÇ

Baklan Ovası’nda 40 bin 254 hektar alan basınçlı su ile sulanacak

Baklan Ovası’nda 40 bin 254 hektar alan basınçlı su ile sulanacak

Baklan Ovası’nda 40 bin 254 hektar alanın basınçlı su ile sulanması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde talimat vermişti. Ovadaki arazinin en büyük kısmına sahip olan Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, projenin 22 ay içinde hazır olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2020 Pazartesi, 15:46

Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinin arazisi içinde yer alan Baklan Ovası’nda son yıllarda susuzluk çekiliyor. Çiftçiler ürünlerini zamanında sulayamıyor. Vahşi sulama nedeniyle barajın suları tükeniyor ama yine de su ovaya yetmiyor. Yağışlar da azalınca Işıklı Barajı bir türlü dolmak bilmiyor.

PROJE 22 AYDA TAMAMLANACAK
Açık sulama sistemi denilen vahşi sulama sisteminden vazgeçilip, basınçlı sulama sistemine geçilmesi için yıllardır gerekli mercilere görüş bildirdiklerini, ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Baklan Ovası’ndaki 40 bin 254 hektar alanda basınçlı sulama sistemine geçilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli talimat verdikten sonra DSİ Bölge Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Müdürlük, projenin 22 ay gibi bir sürede tamamlanacağını söyledi. Proje tamamlanıp ardından tesisat döşendiğinde Baklan Ovası’ndan bereket fışkıracak. 2023’ten sonra bölgemiz tarımı büyük gelişme kat edecek. Çiftçiler daha çok kazanacak, zamanında sulama yapacak. Ayrıca, vahşi sulama olmayacağı için su kaçağı olmayacak, su tasarrufu sağlanacak” diye konuştu.

AKÇAN: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM DEVAM EDECEĞİZ
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Akçan Bakan Pakdemirli’ye, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a, Denizli milletvekillerine, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ile Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a, yöredeki ziraat odalarına çok teşekkür ettiği. Akcan, projenin uygulanması için karar alan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile Başkan Osman Zolan’a da bölge halkı adına teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yorumlar

Halil Kozan   -  Bağlantı 2 Kasım 2020, 17:00

Çiftçi olarak en büyük umudum bu. Fakat; siyasi bir söylem olduğunu düşünüyorum. Umarım yanılıyor umdur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 12 26Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 6 24Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 5 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu