REKLAMI GEÇ

Belediyenin kurduğu seranın su kaynağına yakınlığı tartışma yarattı

Belediyenin kurduğu seranın su kaynağına yakınlığı tartışma yarattı

Çal Belediyesi’nin İsabey Mahallesinde ‘örnek teşkil etmesi için kurduğu’ seranın içme suyu kaynağına yakın olması tartışmaya neden oldu. İsabey’in eski başkanı, “Serada kullanılan zirai ilaçlar 2 metre ötedeki içme suyu kaynağımızı kirletiyor” derken, Belediye Başkanı Fethi Akçan, “Siyasi çıkar peşinde” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2020 Pazartesi, 12:41

Çal Belediyesi 3 yıl önce İsabey Mahallesi Akkuyu mevkisinde 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan sera kurdu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2015’te başlattığı “Tarım Kent Çal” projesi kapsamında yapılan seradanın İsabey’in içme suyunun sağlandığı kuyuya yakın olması tartışmaya neden oldu.

SERA İLE SU KAYNAĞI YAN YANA
İsabey’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan, 2019 seçimlerinde İYİ Parti’den Çal Belediye Başkanlığına aday olan ve yüzde 30 oy alan Mehmet Öztürk, sera ile içme suyu sağlayan kuyunun arasının sadece 2 metre olduğunu belirterek, Çal Kaymakamlığı’na başvurdu.

KAYMAKAMLIĞA DİLEKÇE
Öztürk, kendi el yazısıyla yazdığı dilekçede serada kimyasal gübrelerdin kullanıldığını ve bunun da çok yakındaki içme suyu kaynağına zarar verdiğini ileri sürerek, “Mahallemiz içme suyunun temin edildiği Akkuyu mevkisindeki içme suyunun bulunduğu kuyu arazisine Çal Belediyesi tarafından sera yapılmıştır. Serada kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmakta olup, bu da insan sağlığı için olumsuz etki yaratmaktadır. Konunun incelenerek mahalle halkının doğabilecek mağduriyetinin ve sağlık sorunlarının önlenmesini arz ederim” diye yazdı.

SU ANALİZ EDİLDİ, TEMİZ ÇIKTI
Çal Kaymakamlığı söz konusu bölgede inceleme yapılması ve suyun analiz edilmesi için Çal Toplum Sağlığı Merkezi’ne talimat verdi. İçme suyu pompasının olduğu yerden ve mahalleden su numunesi alan kurum, seradan ya da çevredeki arazilerden dolayı suya her hangi bir kimyasal karışım olmadığını saptadı.

‘KİŞİSEL HIRS…’
Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’ın sorunları var. Mehmet Öztürk keşke bu sorunları gündeme getirseydi. 20 yıl İsabey’in Belediye Başkanlığını yaptı, İsabey’in üçte ikisinde kanalizasyon hattı yok. Yıllarca Sulama Birliği Başkanlığı yaptı, Baklan Ovası vahşi sulama nedeniyle çoraklaşıyor, keşke kapalı devre sulama sistemi için çaba sarfetseydi. Kişisel hırsla siyasi çıkar peşinde olanlara benim Çalım asla taviz vermez” dedi.

‘SİYASİ RANT PEŞİNDE’
Akcan, seracılığın teşvik edilmesi amacıyla yapılan girişim sayesinde ilçede önemli yatırımlar yapıldığını ve seralardan çıkan ürünleri almak için her gün onlarca tırın bölgeye geldiğini söyledi, iddiaları şöyle yalanladı:
“Örnek olsun diye de biz de sera kurduk. 7 bin 500 dekarlık seraya bu yıl domates dikimi yaptık. Serada döllenmeyi arılar sağlıyor. Bitkilere verilen ilaç ya da gübrelerin içme suyu şebekesine karışması söz konusu değildir. Sayın Öztürk, siyasi rant peşindedir.”

‘İÇME SUYU KAYNAĞIMIZ KORUNSUN’
Denizli Haber’in telefonla ulaştığı eski belediye başkanı Mehmet Öztürk ise, “DESKİ, İsabey’e başka kaynaktan su veriyordu, anca öğrendik ki seranın yanındaki kaynaktan su sağlanmaya başlanmış. Benim yatırımları engellemek gibi bir kaygım olamaz, sadece içme suyu kaynağımızın korunmasını istiyorum. Bunun dışındaki iddialara da cevap vererek polemik yaratmak istemiyorum” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 9 Haziran 2020, 12:19

Süleyman SOYLU gelsin devletin ne olduğunu göstersin.

basicman   -  Bağlantı 8 Haziran 2020, 19:37

siyasi rant peşinde olması gerçeği değiştirmez…siz ne peşindesiniz..bildiğim bir yer değil ama 2 metre ise aradaki mesafe bugün olmasa bile yarın mutlaka zehir atığı karışır..

faydası olmayanın zararı olmasın   -  Bağlantı 8 Haziran 2020, 15:18

20 yıl isabeyin başkanlığını yaptığında kanalizasyonu bile tamamlamamış. ovayı yıllardır kirleten mandıranın atık suyu için kaç defa kendi eliyle kaymakamlığa yazı yazmş ? üreticilrden kaçı zirai ilaç kullanmıyor? kendi bahçelerine ilaç kullanmıyormu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 10 26Çok Bulutlu