REKLAMI GEÇ

BELEVİ’DEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

BELEVİ’DEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Çallı öğrenci kendisinin kurgulayıp çektiği, arkadaşlarını oynattığı kısa filmle iki bakanlıktan ödül aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 18:07

Çal’ın Belevi Mahallesi’ndeki Halil Uzun İlkokulu ve Ortaokulu, olanakları çok daha iyi yüzlerce okul arasından hazırladığı kısa film ile hem Sağlık Bakanlığı hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın takdirini aldı, Türkiye birincisi oldu. 

Belevili çocukların başarı hikayesi Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın video yarışması düzenlemesi ile başladı. Yarışmada yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivitenin sağlığa etkisi konularının işlenmesi istendi.

AYŞE ÖKSÜZ PROJE HAZIRLADI
8/A sınıfı öğrencisi Ayşe Öksüz bu yarışma için bir proje hazırladı ve öğretmeni Musa Sürer’den destek istedi. Sürer’in yanı sıra Ayşe Öksüz’e bu projesinde diğer sınıflardan arkadaşları da destek oldu, eşlik etti. 3 dakikalık kısa filmin hazırlanması projesinde 3/A sınıfı öğrencisi Mehmet Sarıkaya ve 4/A sınıfı öğrencisi Ahmet Ali Külçü yönetmenlik koltuğuna oturdu, kurguda 3 ve 4. sınıf öğrencileri Ahmet Külçü ve Buket Karağaç görev aldı kameranın arkasına ise Ayşe Öksüz kendisi geçti.

25 YILI 3 DAKİKAYA SIĞDIRDILAR
Öğrenciler hazırladıkları kısa filmde 25 yılı üç dakika içine sığdırmayı başardı. Dengeli beslenen bir öğrenci ile düzensiz beslenen öğrenci arasındaki farkı anlatan filmde, sağlıksız beslenen öğrenci arkadaşlarından geri kalıyor, derslerine konsantre olamıyor, başarısız bir öğrenci oluyor ve özellikle beden derslerinde arkadaşlarının temposuna ayak uyduramıyor. Teneffüs zili çaldığında ise arkadaşları meyve yerken o abur cubur atıştırmayı tercih ediyor. 25 yıl sonra ise tüm arkadaşları dinç ve sağlıklı görünürken o daha fazla yıpranmış ve hasta görülüyor. Finalde ise tüm öğrenciler sağlıklı beslenmeye dikkat çekerek, “Şişmanlık Pişmanlıktır” diyor.

ÇAL BU BAŞARIYI KONUŞUYOR
Daha önce Denizli birincisi olan ve Türkiye genelinde yarışmaya hak kazanan öğrencilerinin birinci olmayı hak ettiklerini söyleyen sınıf öğretmeni Musa Sürer, “Büyük sevinç yaşadık. Eğitim bir sevdaysa; sevgiyle, aşkla yapılan her işte muhakkak başarı kaçınılmazdır. İnanarak çıktığımız yolda, zirveye, mutlu sona ulaştık. Böylesine bir başarıyı yakaladığımız için öncelikle okulumuz, velilerimiz, ilçemiz ve ilimiz adına çok mutlu ve gururluyuz. Bu başarının bundan sonra gelecek başarıların da habercisi olması temennisiyle” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu