REKLAMI GEÇ

Çal Bayıralan’da karantina

Çal Bayıralan’da karantina

Çal’ın Bayıralan Mahallesi’nde çobana saldıran çakalın kuduz olduğunun anlaşılmasının ardından bölgedeki vakalar birbiri ardına geldi. 18 Ekim’deki çakal saldırısının ardından bir köpekte de kuduz mikrobunun tespit edilmesi üzerine çalışma başlatılmıştı. Son olarak iki inek ve küçükbaş hayvanlarda da kuduz mikrobuna rastlandı, bölge karantinaya alındı, tüm vatandaşlar kuduza karşı aşılanmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2016 Çarşamba, 14:03

Çal’ın Bayıralan Mahallesi’nin başı kuduzla dertte. 18 Ekim’de çobana saldıran ve yaralanmasına yol açan, ardından da çiftçinin komşusu tarafından öldürülen çakalın kuduz olduğunun belirlenmesi, dikkatleri bölgeye çevirmişti.

Bu vakadan kısa süre sonra bir köpekte de kuduz mikrobuna rastlanması, tedirginliği daha da artırdı. Ekipler bölgede önlemlerini artırdı, aşılama çalışması yoğunlaştı.

İKİ İNEK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARDA DA GÖRÜLDÜ
Çal’ın diken üstünde yaşamasına yol açan olaylara bir yenisi daha eklendi. Alınan önlemlere ve yapılan aşılama çalışmalarına rağmen iki inekte ve bazı küçükbaş hayvanlarda da kuduz mikrobu tespit edildi.

Isırık izleri olan küçükbaş hayvanlar hızla itlaf edildi ve gömülerek kuduz mikrobu etkisizleştirildi. İzmir’e laboratuara gönderilen iki inekte de kuduz mikrobu tespit edildi. İnekler hızla gömülürken, Çal’ın Bayıralan Mahallesi karantinaya alındı. Bölgeye hayvan giriş-çıkışlarına izin verilmezken, bölgede bulunan tüm hayvanların aşılanması için çalışma başlatıldı.

BAYIRALAN’DAKİ TÜM VATANDAŞLAR AŞILANIYOR
Kuduz mikrobunun yayılmasının önlenmesi ve vatandaşların cam güvenliklerinin sağlanması için Bayıralan Mahallesi’nde yaşayan tüm vatandaşların aşılanmasına karar verildi. Bayıralan sakinlerinin aşılama işlemi başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu