Çal Belediyesi, kız üniversite öğrencilerden yurt ücreti almayacak

Çal Belediyesi, eski belediye binasını yenileyerek yurt olarak hizmete aldı. Belediye, kız öğrenci yurdunda kalan Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden ücret almama kararı aldı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2022 Çarşamba, 16:20
Çal Belediyesi Meclis Toplantısı Başkan Yardımcısı Adnan Tatar başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinden birisi ise kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden yurt parası alınmamasıydı.
Meclis üyeleri oy birliği ile bu maddeyi karara bağladı. Meclis oturum başkanı Adnan Tatar, “Üniversite öğrencilerinin desteklenmesi adına ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları dikkate alan belediye başkanımız Fethi Akcan öğrencilerden yurt ücreti alınmamasını istedi. Bizde konuyu meclis gündemine taşıdık oy birliği ile karar alan ve üniversite öğrencilerini sevindiren meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çal Belediyesi eski belediye binası önündeki kendine ait binayı 2017 yılında kız öğrenci yurdu olarak düzenlemişti. Çal Meslek Yüksekokulu öğrencileri o tarihten bu yana burada kalıyordu.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Çal | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
6 Temmuz 2025 Pazar | 20 | 37 | Sıcak |
7 Temmuz 2025 Pazartesi | 21 | 38 | Sıcak |
8 Temmuz 2025 Salı | 21 | 38 | Sıcak |
9 Temmuz 2025 Çarşamba | 21 | 38 | Sıcak |
10 Temmuz 2025 Perşembe | 21 | 39 | Sıcak |