REKLAMI GEÇ

Çal Belediyesi’nde ‘mobbing ve istifaya zorlama iddiası’ ilçede tartışma yarattı

Çal Belediyesi’nde ‘mobbing ve istifaya zorlama iddiası’ ilçede tartışma yarattı

Çal’da seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Hakan’ın, önceki dönemlerde girişi yapılan personele mobbing yaptığı ve istifaya zorladığı iddia edildi. Masa başı görev yapanların temizlik ve parklara görevlendirildiği iddia edildi. Belediye Başkanı Hakan ise “Ama ben de kamu yararını düşünüyorum. Kimseye ne mobbing yaptım, ne de istifaya zorladım. Bunlar yalan, personelin bana karşı direnci var” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2024 Pazartesi, 14:12

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nden devraldığı Çal Belediyesi’nde mobbing iddiaları gündeme geldi.

PERSONELİN İDDİASI: “İNSANLIK ONURUNA YAKIŞMAYAN GÖREVLER VERİYOR”
Yeni belediye başkanı Ahmet Hakan’ın önceki dönemlerde işe alınan sözleşmeli personeli görev yeri dışında zor işlerde görevlendirdiği iddia edildi. DenizliHaber’e ulaşan bir belediye personeli, 10 yıldır masa başında çalıştığını söyledi. Personel, bayram nedeniyle izinlerin iptal edildiğini ve kendisinin temizlik işlerinde görevlendirildiğini ileri sürdü.

Belediyenin sözleşmeli çalışanı olduğunu belirten personel, belediye başkanı Hakan’ın bazı personeli de istifaya zorladığını ileri sürdü, “İnsanlık onuruna yakışmayan görevlendirmeler yapılıyor” iddiasını ortaya attı.

BAŞKANIN CEVABI: “MOBBİNG VE İSTİFAYA ZORLAMA İDDİASI YALANDIR”
İddiaları Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan’a sorduk. Hakan, “Kimseye mobbing yapmadım, kimseyi istifaya zorlamadım. Bunlar yalan” dedi.

Gayretinin kamu yararını korumak olduğunu belirten Hakan bir örnek vererek, “Belediyenin su tankerini 7 ay önce bir yere götürmüşler. Hiçbir evrak düzenlemişler. Tankerden sorumlu personeli bunun sebebini soruyorum. Fakat ‘başkan böyle istedi’ deyip geçiyor. Milletin malı hiçbir evrak olmadan nasıl başkasının kullanımına verilebilir?” dedi.

Seçimden 6 ay önce belediyeye 19 kişi, ondan hemen önce de 13 kişi alındığını belirten Hakan, “Bu personelle tek tek görüşmek istedim. Ama iki personele hiç ulaşamadık bile” dedi.

“BAYRAMDA ÇALIŞMA İDDİASI”
Belediyenin bir kamu kuruluşu ve sürekli görevde olması gerektiğini belirten Hakan, “Bayramda Kumral Mesireliği, Hançalar Mesireliği açıktı. Belediyede bayramlaşma törenimiz vardı. Fakat herkes izin alıp gittiğinden bu işleri yapacak kimse yoktu. Bayramda mesire alanlarımızda çöp mü biriksin? Buraları birilerinin temizlemesi gerekiyor” diye konuştu.

Personelden bir dirençle karşılaştığını belirten Hakan, “Mobbing yapmıyorum. Kimseyi de istifaya zorlamadım. Emeklisi gelen emekli oluyor, istifa etmek isteyenler de oluyor. Personelin bana karşı direnci var. Ama biz hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 15 Nisan 2024, 19:38

Ak Partili olmama rağmen Ak Partililere MHP lilere hak bu illa ki CHP gelsin diye bile isteye havalara girdiniz Referans yaparak köylü inasanin çocuklarina bile bakmadiniz sonra ah vah diyorsunuz hak bu size helal olsun CHP ye caliştirin hepsine

Mustafa Ahat   -  Bağlantı 15 Nisan 2024, 16:55

CHP li İmamoğlu da ilk secildiginde hiç kimseyi işten etmeyecegine namus sözü vermişti ama Ahmet Hakan’ın tutumunda aynı demek normaldir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
30 Nisan 2024 Salı 9 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 9 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 8 24Parçalı Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 8 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı