REKLAMI GEÇ

Çal Gazi İlkokulu’nu yakan iki kişi adli kontrol şartıyla salıverildi

Çal Gazi İlkokulu’nu yakan iki kişi adli kontrol şartıyla salıverildi

Çal’daki tarihi okul binası içinde uyuşturucu madde ve alkol kullandıkları, bu sırada yangın çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2019 Çarşamba, 10:16

Çal Cumhuriyet Başsavcılığının Gazi Paşa İlk Mektebinde önceki gün meydana gelen yangınla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Çal İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonla A.T. ve M.P. gözaltına alınmıştı.

Tarihi okul binası içinde uyuşturucu madde kullandıkları ve bu sırada yangın çıkardıkları öne sürülen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, çıkartıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverildi.

Cumhuriyetin ilk yapılarından Gazi Paşa İlk Mektebi’nde pazar akşamı çıkan yangında, ahşap ve kagir yapının büyük kısmı alevlerden zarar görmüş, yangın ekiplerin 2 saatlik müdahalesiyle söndürülmüştü.

İsmailler Mahallesi Denizli Caddesi’nde, 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928’de açılan iki katlı neoklasik tarza sahip Gazi Paşa İlk Mektebi binası, 1999’da Gazi İlköğretim Okulunun buradan taşınmasından sonra Halk Eğitim Merkezi’nin çeşitli etkinliklerinde kullanılıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Temmuz 2025 Salı 14 33Az Bulutlu
2 Temmuz 2025 Çarşamba 14 32Az Bulutlu
3 Temmuz 2025 Perşembe 10 30Az Bulutlu
4 Temmuz 2025 Cuma 10 31Açık
5 Temmuz 2025 Cumartesi 12 34Az Bulutlu