REKLAMI GEÇ

Çal Huzurevi hizmete giriyor

Çal Huzurevi hizmete giriyor

Çal’da kapatılan askerlik şubesinin bahçesine hayırsever Hasan Erdoğan’ın da desteğiyle Çal Belediyesi tarafından yaptırılan huzurevi için mutlu son. İnşaatı bir yıl önce tamamlanmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılmayan huzurevi, Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Kaymakam Yusuf Durani Dinç’in girişimleri ile Haziran ayında hizmete alınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2018 Perşembe, 13:09

Hayırsever Hasan Erdoğan’ın desteği, Çal Belediyesi’nin çabalarıyla yapımı 1 yıl önce tamamlanan Çal Huzurevi için sevindirici gelişme. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, huzurevinin hizmete alınma kararının çıktığını ve Denizli Huzurevi Müdürü Osman Başol’un Çal Huzurevi Müdürlüğü’ne atandığını söyledi.

Akcan, “Bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlılarımız Haziran ayından itibaren huzurevinde kalabilecek. Huzurevinde ilk etapta 40 yaşlımız kalabilecek” dedi.

HUZUREVİ İÇİN KURS ALDILAR
Bu arada, huzurevinde çalışmak isteyen 45 kişi de Çal Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ve 305 saat süren “Özbakım Destek Elemanı Eğitimi” kursunu tamamladı.

35’i bayan 10’u erkek olan kursiyerler için Çal Anadolu Lisesi’nde sertifika töreni düzenlendi.

Kaymakam Yusuf Durani Dinç, “Çal Huzurevi’ne kursiyerlerin tamamını işe almak mümkün değil, ancak çalışanlar kursiyerlerden olacak. Huzurevi’ne işe giremeyenler de başka kurumlar ya da özel hastanelerde çalışma olanağı bulacak” diye konuştu.

Çal Belediye de kursiyerlere hediye paketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu