REKLAMI GEÇ

Çal’a uzman doktor gönderildi

Çal’a uzman doktor gönderildi

Çal Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısının giderilmesi için imza kampanyası başlatan 45 yaşındaki Rukiye Bayram Süren’in çabaları sonuç verdi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Çal Devlet Hastanesi’ne atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan göreve başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2016 Cuma, 14:53

Çal Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısı vatandaşları isyan ettirmişti. Seslerini yükselten ve hastanenin kapanma aşamasına geldiğini belirten Çallılar çözüm isterken, ilçede yaşayan 45 yaşındaki Rukiye Bayram Süren’in eşinin rahatsızlığında tedavisinde güçlük çekmesi üzerine harekete geçmiş, ilçeye doktor gelmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

denizli-cal-hastanesine-getirmek-icin-mucadele-ediyor-anons

Yaklaşık 3 bin imza toplayan Süren, imzalarını Sağlık Bakanlığı’na göndererek Çal Devlet Hastanesi’ne doktor gönderilmesini istedi. Süren’in çabaları sonuç verdi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Çal Devlet Hastanesi’ne atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan göreve başladı.

Çal Devlet Hastanesi’ne doktor atanmasının ardından çok mutlu olduğunu belirten Süren, “Artık hastanemizin doktoru var. Ancak ben hastanenin yeterli donanım sağlanana kadar ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlarımızı imza vermeye çağırıyorum” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise Çal Devlet Hastanesi’ne atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan’ın ilçede göreve başladığını ve birliğe bağlı ilçe hastanelerini güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Öztürk; “İl merkezimizde yürüttüğümüz sağlık hizmetlerini ilçe hastanelerimize de taşımak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Genel Sekreterliğimiz emrine atanan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan’ı Çal Devlet Hastanemize atayarak Çal ilçesindeki önemli bir açığı kapatmış olduk. Hekimimiz 11 Temmuz itibariyle Çal Devlet Hastanemizde hasta kabulüne başladı. Hekimimizle birlikte ilçede genel cerrahi vakaları yapılabilecek. Yine Çameli, Tavas ve Çivril Devlet Hastaneleri’ni de bu yıl içinde tamamlayarak açılışlarını gerçekleştireceğiz. İlçe hastanelerimizi sağlık personeli ve fiziki açıdan geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu