REKLAMI GEÇ

Çal’da 8 asırdır devam eden etkinlik

Çal’da 8 asırdır devam eden etkinlik

Çal’ın Akkent Mahallesi’nde asırlardır devam eden Mırtlak etkinliği bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonunda imece usulüyle 18 kazan keşkeğe 15 kuzu eti katıldı ve vatandaşlara ikram edildi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Oğuz boylarının 7.yüzyıldan bu yana düzenlediği Mırtlak etkinliğini hala düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu keşkek, bizim milli birlik ve beraberliği tesis ediyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2022 Cuma, 17:04

Çal’ın Akkent mahallesindeki Ahmet Hoca Türbesi yanında sabahın erken saatlerinde keşkek kazanları kaynamaya başladı. Akkentliler, ataları gibi sabah saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında toplanmaya başladı. Çal Belediyesi ekipleri, 18 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde yaptı. Tarihçilere göre 7’nci yüzyılda Balkan ülkeleri, ardından da Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Mırtlak etkinliğine bu yıl Çal Kaymakamı Ertuğrul Arslan, Belediye Başkanı Fethi Akcan ve çok sayıda davetli katıldı.

AKCAN; “ÇAL’DA HOŞGÖRÜ RÜZGARI ESİYOR”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Mırtlak etkinliği düzenleyen Akkentliler’in ve Çallılar’ın tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyledi. Akcan, Çalçakırlar’da hafta sonu Hıdrellez şenlikleri düzenleneceğini de hatırlatarak, “İlçemiz Çal’da tam anlamıyla hoşgörü rüzgarı esiyor. Milli birlik ve beraberliğimizi her etkinlikte daha da pekiştiriyoruz. Çal’da bizlerin başardığı milli birlik ve beraberliğin tüm yurt sathına yayılmasını temenni ediyorum. Hoşgörü rüzgarının estiği Çal ilçemiz, birlikte barış içinde, kardeşçesine yaşama kültürünün de ön güzel örneklerinden. Oğuz boylarının 7.yüzyıldan bu yana düzenlediği Mırtlak etkinliğini hala düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu keşkek, bizim milli birlik ve beraberliği tesis ediyor” diye konuştu.

Keşkek ikramında bulunulan yüzlerce vatandaş, Ahmet Hoca Türbesi’ne girerek ya da çevresinde dualar okudu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu