REKLAMI GEÇ

Çal’da evi boşaltılan Halil Tekeli: Eve girmeye korkuyoruz

Çal’da evi boşaltılan Halil Tekeli: Eve girmeye korkuyoruz

Çal’da birbiri ardına meydana gelen depremlerde hasar oluşan ve çatlaklar meydana gelen evin sahibi içeriye girmeye korktuklarını söyledi, hemen yardıma koşan ekiplere teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2021 Cumartesi, 14:17

Çal, son 3 gündür meydana gelen depremlerle sarsılıyor. Birbiri ardına meydana gelen depremler hafif büyüklükte de olsa bazı evlerde hasar oluşturdu.

Depremde zarar gören ve çatlaklar oluştuğu için bir ev boşaltıldı. Ağır hasarlı raporu verilen 2 katlı evde yaşayan 3 aile tahliye edildi, bahçeye çadır kuruldu.

DEDEDEN KALMA 100 YILLIK YAPI
Evde yaşayanlardan Halil Tekeli, iki katlı kerpiç evde 3 ailenin yaşadığını söyledi.

Depremlerin evde şiddetli hissedildiğini, son sarsıntıların ardından duvarlarda çatlaklar oluştuğunu anlatan Tekeli, şöyle konuştu:

“Bazı kenarlarda göçükler var. İçeri girmeye korkuyoruz. AFAD ekibini, Kaymakamlığı aradık. Allah razı olsun, yardımcı oldular. AFAD ekibi çadırımızı kurdu. Eve girilmemesi gerektiğiyle ilgili rapor tutuldu, ağır hasarlı olduğunu söylediler. Diğer arkadaşların evlerinde de çatlaklar var. Ama bizde daha çok. Evimiz eskiydi, dededen kalma, yaklaşık 100 yıllık. Restore ettirelim diye düşündük ama maddi imkanımız olmadığı için yaptıramadık.”

Yetkililerin hemen yardıma koşmasından mutlu olduklarını dile getiren Tekeli, AFAD, jandarma ve zabıta ekiplerine teşekkür etti.

Tekeli, evlerini manevi değerinden dolayı yıkmak istemediklerini, restore edilmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi. DENİZLİ (AA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 20Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 2 21Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 24Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Az Bulutlu