REKLAMI GEÇ

Çal’da fotoğraf yarışması başlıyor

Çal’da fotoğraf yarışması başlıyor

Çal Belediyesi ilçenin doğa, kültür ve turizm potansiyelini daha etkin tanıtmak ve yörenin geleneklerini gündemde tutmak için fotoğraf yarışması düzenledi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz, asırlık geleneklerimiz ile ilçemiz büyük bir potansiyel barındırıyor. Düzenlediğimiz yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2021 Perşembe, 12:42

Yarışmaya katılmak isteyenler en fazla 5 eser ile 9 Nisan-5 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurabilecek. Cep telefonuyla ve insanlı ya da insansız hava aracıyla çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilecek. Renkli ya da siyah beyaz fotoğraflarıyla yarışmaya katılmak isteyenler, basın@cal.bel.tr adresine fotoğraflarını mail yoluyla gönderebilecek. Katılımcılar, fotoğraflara kendi isimlerini verecek.

Yarışmanın jürisinde Adnan Tatar, Bekir İnce, Emel Güney, Hasan Hayta, Muhammet Karaçay, Sabih Güzel ve Zeki Akakça yer alıyor. Yarışmada birinci fotoğrafa 4 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise 1000 TL ödül verilecek. Ayrıca, 10 esere de 500’er TL mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların boyutları ise, en az 2 Mb, en fazla 4 Mb olacak.

AKCAN, “HEDEFİMİZ YARIŞMAYI GELENEKSEL HALE GETİRMEK”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu yarışmayla Çal’daki büyük bir potansiyeli gündeme getirmeyi hedeflerini söyledi. İlçe genelinde çok sayıda tarihi eser ve antik kent olduğunu, koyun yarışları, mırtlak şenliği, hıdrellez şenlikleri gibi değerlerin hala yaşatıldığını, Çal Kısık Kanyonu gibi muhteşem bir güzelliğe sahip olduklarını söyleyen Akcan, “Doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz, asırlık geleneklerimiz ile ilçemiz büyük bir potansiyel barındırıyor. Hedefimiz kısa vadede Çal’ı yerli turizme açmak, uzun vadede ise yabancı turistleri misafir etmek. Bu yarışmanın Çal’ın tanıtımına katkı vereceğini umuyoruz. Düzenlediğimiz yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Hedefimiz yarışmayı geleneksel hale getirmek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu