REKLAMI GEÇ

Çal’da Mırtlak ve Hıdırellez geleneği yaşatıldı

Çal’da Mırtlak ve Hıdırellez geleneği yaşatıldı

Çal’da hafta sonu hoşgörü ve kardeşlik rüzgarları esti. Akkent’te Oğuz Boyu geleneği Mırtlak, Çal Çakırlar’da da binlerce yıllık Hıdrellez kutlaması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2023 Pazartesi, 12:45

AKKENT’TE BİNLERCE KİŞİYE KEŞKEK
Akkent Mahallesi’nde Mırtlak etkinliği kapsamında Horasan erenlerinden Ahmet Hoca’nın türbesinin yanında 27 kazan keşkek pişirildi. Vatandaşlara keşkek ikramı yapılırken, cirit yarışları da ilgi gördü. Başkan Akcan, Kaymakam Mert Çanga ile birlikte yarışlardan sonra ata bindi.
Mırtlak, Oğuz boyundan gelen Türklerde, baharın gelişiyle birlikte kutlanıyor. Orta Asya kültürlerinde de görülen Mırtlak’ta insanlar bir araya gelip yemek yiyor.

ÇAKIRLAR’DA HIDIRELLEZ
Çal Çakırlar’da yapılan Hıdrellez kutlamasında ise, Bektaşi ve Sunniler bir araya geldi. Barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik rüzgarları esti. Bektaşiler, Erenler Türbesi ile Gümülcü Türbesi’nde dualar okudular. Binlerce insan birlikte yemek yedi, hasret giderdi. Çal Çakırlar’daki bu etkinlikte hoşgörü ve demokrasi rüzgarları esti.
Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hoşgörü, birlik ve beraberlik rüzgarlarının estiği iki etkinlikte de vatandaşlarımız bir araya geldi. Birlik ve beraberliğimiz pekişti. Birlikte huzur ve barış içinde yaşama kültürü Çal ve yöresine iyice yerleşti. Bu insanların Belediye Başkanı olmanın da gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu