REKLAMI GEÇ

Çal’da Suriyeli isyanı

Çal’da Suriyeli isyanı

Çal’da yaşamlarını sürdüren Suriyeli vatandaşlar günlük kazançlarını ilçe halkı gibi çapaya ve üzüm toplamaya giderek kazanıyor. Suriyeliler her ne kadar ilçeye uyum sağlamış olsalar da Çal halkı bazı Suriyelilerin araç kapılarını zorladıklarını iddia ederek evlerinin kapılarını açık bırakmaya korktuklarını ifade etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2016 Perşembe, 15:01

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sayısı gün geçtikçe artıyor. Geçici koruma olarak yer bulan Suriyeliler devlet tarafından farklı illere yerleştiriliyor. Denizli’de de yer alan Suriyelilerin son rakamı 4 bin 620 olarak belirtilirken uluslararası korumada olan diğer mültecilerin sayısı ise 3 bin 784 olarak kayıtlara geçti.

Denizli’nin il merkezi olduğu kadar birçok ilçesinde de Suriyeli vatandaş görmek mümkün. Bu ilçelerden biriside Çal. Şuan rakamları 150’yi bulan Suriyeliler Çal halkına şimdiden uyum sağlamış. Yerli halk gibi çapaya giderek yevmiye hesabı çalışarak kazanç sağlıyorlar.

Ancak Çal halkı bazı Suriyelerden şikayetçi. Gelen şikayetlere göre vatandaşlar evlerinin kapılarını açık bıraktıkları zaman ev içerisinde bir eşyalarının kaybolduğunu bazen de araçlarının kapılarının Suriyeli çocuklar tarafından zorlandığını iddia ederek Çal sınırları dışında Suriyeliler için bir kamp oluşturulmasını istedi.

Gelen şikayetler üzerine soru yönettiğimiz Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Çal’da 150 civar Suriyeli vatandaşın bulunduğunu söyleyerek, “ Çal içerisinde bulunan Suriyeli vatandaşlar devlet tarafından gönderildi. Bizlerde uygun bir şekilde Çal ilçesinde yerleştirme yaptık. Herhangi bir asayiş olayı ile karşı karşıya kalmadık. Onlar da Çal halkı gibi tarlalara giderek çapa yapıyorlar. Günlük kazançlarını sağlıyorlar. İlçe içerisinde şuana kadar herhangi bir sorun oluşmadı. Suriyeleri ayrı bir yere yerleştirme konusu ise şuanda bulundukları yerler vatandaşları rahatsız edecek bir şekilde değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu