REKLAMI GEÇ

Çal’da yaşlıları duygulandıran hizmet

Çal’da yaşlıları duygulandıran hizmet

Çal’da korona virüsü nedeniyle en riskli grup olarak görülen 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkmaması için başlatılan çalışma sürüyor. İsabey Mahallesi’nde belediye çalışanları tarafından eczaneden ilacı alınıp, kendisine teslim edilen 71 yaşındaki Galip Çakal gözyaşlarını tutamadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2020 Çarşamba, 18:56

Koronavirüs ile ilgili çalışmalarını sürdüren Çal Belediyesi, ilçe genelindeki tüm pazar yerlerini, kamu kurumlarını, özel iş yerlerini ilaçladı, ilçe genelindeki esnaflara maske dağıttı. Geçtiğimiz Cuma günü de sokağa çıkamayan yaşlıların ihtiyaçları karşılanıyor.

İsabey Mahallesi’nde 71 yaşındaki Galip Çakal, Çal Belediyesi’ni arayarak düzenli kullandığı ilacının bittiğini söyleyerek, destek istedi. Belediye görevlileri, eczaneden Çakal’ın istediği ilacını aldı, İsabey’e götürdü ve evinde teslim etti. Belediye çalışanlarını görünce duygulanan yaşlı adam, “Allah belediyemizden, devletimizden razı olsun. Zor günler yaşıyoruz. Devletimiz ve milletimiz büyük. Bu korona belasını hep birlikte yeneceğiz” dedi.

BAŞKAN AKCAN; “KURALLARA BÜYÜK ÖLÇÜDE UYULUYOR”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaşlıların sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyduğunu söyleyerek, “Korona için alınması gereken tüm tedbirler alınıyor. Halkın temas ettiği her yer ilaçlandı ve ilaçlanmaya devam ediyor.  Kamu kurumlarında çalışanlar ile esnaflarımıza meşke dağıtımı yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İnşallah korona virüsü nedeniyle can kaybımız olmaz. Biz belediye olarak bizi arayan her yaşlımızın işini yapıyoruz. Yaşlılarımızı rencide etmeden sokağa çıkmamaları gerektiğini söylüyoruz. Kurallara büyük ölçüde zaten uyuluyor. Belediye olarak gereken önlemleri aldık, almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu