REKLAMI GEÇ

Çal’da yıkılan okul yeniden yapılacak

Çal’da yıkılan okul yeniden yapılacak

Çal’da 1951 yılında yapılan ve uzun yıllar eğitim veren Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu için 2 yıl önce yıkıldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda yaptığı girişim sonuç verdi. 24 derslikli modern yeni lise binası yapılması için ihale yapıldı. Akcan, “Yeni okulun inşaatı aralık ya da ocak ayında başlıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2020 Çarşamba, 13:15

Çal’da 67 yıl boyunca eğitim öğretime hizmet veren Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu için 2 yıl önce yıkılmıştı.

TOKİ’nin yıkılan okulun yerine yeni okul yapması için Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal-Ankara hattında görüşmeler başlatmış, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, yeni okulun yapılması için çabalayacağına dair Akcan’a söz vermişti.

TOKİ, sonunda ihaleyi yaptı ve içinde sosyal tesisler ile spor tesisleri, laboratuvarlarında olacağı 24 derslikli okulun yapılması için en somut adımı attı.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Müjdeli haberi aldık. Ben de Çallı hemşehrilerime müjde veriyorum. Okulun inşaatına aralık ya da ocak ayında başlanacak. Konunun takipçisi olan milletvekilimiz Ahmet Yıldız ile bizlere destekte bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a halkımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Okulun yıkılmasının ardından öğrenciler ile öğretmen kadrosu Çal Meslek Lisesi’nin boş sınıflarına taşınmıştı.

Akcan, yanan tarihi Gazi Okulu’nda da restorasyonun en kısa zamanda başlamasını beklediklerini, konunun yakın takipçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu