REKLAMI GEÇ

Çal’da ziyafet var

Çal’da ziyafet var

Çal’da 8 asırlık gelenek sudan koyun geçirme yarışması,bu yıl ilk kez Çal Belediyesi tarafından yapılacak. Başkan Fethi Akcan, gelenekle göze, kıl çadırda kavurma, pilav ve ayran ikramıyla da damağa ziyafet çekeceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2014 Cuma, 09:11

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde,800 yıllık gelenek için geri sayım devam ediyor. Bir efsaneden yola çıkılarak Menderes Nehri’nden koyunları karşıya geçirmeye dayalı Sudan Koyun Geçirme Yarışması, bu yıl ilk kez Çal Belediyesi tarafından düzenlenecek.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Geçmiş yıllarda Aşağıseyit Muhtarlığı’nın düzenlediği yarışma,UNESCO’ndan temsilci katılımıyla bu yıl diğerlerinden farklı olacak. İlk kez Çal Belediyesi tarafından düzenlenecek festival için hazırlıklar devam ediyor. Çal’a gelen misafirlerin hem gösteriyi daha iyi izleyebilmeleri, hem de rahat etmeleri için belediye çalışmalarını sürdürüyor.

İKRAM DA VAR
Denizlihaber’i ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yarışmaların yapılacağı bölgenin temizlendiğini, bazı bölgelerin düzenlendiğini söyledi. Alanda büyük kıl çadırlar kurulacağını ve dinlenmek isteyenlerin kıl çadırları kullanabileceğini anlatanAkcan ayrıca gelenlere kavurma pilav ve ayran dağıtılacağını da söyledi.

BAŞKANDAN DAVET
Geleneği yaşatmak için gelecek yıllarda daha da aktif olacaklarını belirten Akcan, “Bu yıl biraz hazırlıksız yakalandık ama önümüzdeki yıllarda hem alanda yapacağımız düzenlemelerle, hem de tanıtımlarla daha farklı bir yarışma sunacağız. 31 Ağustos günü saat 09,30’da yapılacak festivalimize tüm Denizlilileri bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu