Çal’daki Apollon tapınağındaki binlerce yıllık sessizliğe günbatımı konserleriyle mola verildi

1900 yıl önce insanların, dileklerini sunmak için çıktıkları Çal’daki Apollon Tapınağı’nda konser düzenlendi. Festival kapsamında, sınırlı seyircinin alındığı günbatımı konseri, mükemmel bir atmosferde gerçekleşti.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2023 Pazar, 13:48
Bugünkü Denizli bölgesi, antik Roma döneminin en popüler coğrafyalarından biri. Çal’daki Apollon Lairbenos Tapınağı yaklaşık 1900 yıl öncesinin en görkemli yapılarındandı. Romalılar, tanrı Apollon’dan dileklerini bu tapınakta sunuyordu. Çünkü Apollon; ışığın, güneşin, şifanın, gizemin, mücadelenin, hukukun, korku ve çarenin tanrısıydı. Çok tanrılı dönemin en görkemli ve gözde yapılarından olan tapınak neredeyse 1900 yıldır sessizliğe bürünmüştü.
Çal Belediyesi, 26’ncı Bağbozumu Kültür Festivali kapsamında tapınakta günbatımı konserleri düzenledi. Antik kentin hassasiyeti nedeniyle sınırlı bir davetli topluluğunun katıldığı etkinlikte, döneme uygun müzik aletleriyle konser verildi, dans gösterileri sunuldu. Gün batımında tapınak bölgesinde oluşan muhteşem atmosfere konser ve dans da eşlik etti.
Tanıtım amaçlı çekimin de yapıldığı etkinliğe katılanlar da binlerce yıl sonra gerçekleşen bu buluşmaya tanıklık etti.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Çal | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
9 Mayıs 2025 Cuma | 12 | 29 | Parçalı Bulutlu |
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 14 | 27 | Parçalı Bulutlu |
11 Mayıs 2025 Pazar | 11 | 23 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 8 | 21 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 10 | 21 | Parçalı Bulutlu |