REKLAMI GEÇ

Çallı kadınlar Çanakkale’de

Çallı kadınlar Çanakkale’de

Çal Belediyesi, ilçede yaşayan kadınlar için Çanakkale gezilerini sürdürüyor. Son kafileyi Belediye Başkanı Fethi Akcan uğurladı. Çanakkale’ye giden Çallı kadınlar kahramanlık destanlarının yazıldığı yerleri gezdi, bir askere Türk Bayrağı hediye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2018 Salı, 16:17

Çal Belediyesi’nin Çanakkale için düzenlediği gezinin son kafilesinde Aşağıseyit, Belevi, Dayılar, Gelirören, Kocaköy, Sapçılar, Denizler ve Karapınar mahallelerinden 220 kadın yer aldı.

Kafileyi Çanakkale’ye Belediye Başkanı Fethi Akcan uğurladı. Akcan, “Vatanımızın ne şartlarda kazanıldığına en iyi tanıklığı Çanakkale yapmıştır. Bu toprakları her Türk görmelidir. ‘Çanakkale’yi görmeyen kadınımız kalmasın’ sloganıyla başlattığımız gezilerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ŞEHİTLİKTE DUYGUSAL ANLAR
Çanakkale’ye ulaşan Çallı kadınlar duygusal anlar yaşadı. Bazı kadınlar, şehitlik anıtında dedelerinin isimlerini görünce gözyaşlarına boğuldu. Kiraz Ekiz isimli kadın, şehitlikte görevli bir uzman çavuşa Türk Bayrağı hediye etti, “Vatan size minnettar. Türk kadını olarak her daim ordumuzun yanındayız” dedi.

Çal Belediyesi, Çanakkale turlarının devam edeceğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu