REKLAMI GEÇ

İmeceyle aldıkları cihazı vermediler

İmeceyle aldıkları cihazı vermediler

Bir süre önce vatandaştan toplanan yardım paralarıyla alınan endoskopi cihazının ilçelerinden götürülmek üzere olduğunu öğrenen Çallılar yol kesti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da müdahil olduğu olay sonrası, yardım paralarıyla toplanan cihaz Çal’da kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 16:49

Çal’da bir süre önce ilçe sakinlerinin topladığı yardım paralarıyla alınan endoskopi cihazı Çal devlet Hastanesi’ne kazandırılmıştı.

Cihaz, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Denizli merkeze götürülmeye çalışıldı.

Ancak gelişmeden haberdar olan ilçe sakinleri, bu nakle izin vermedi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ü arayıp “Bu cihaz, Çal sakinlerinin kendi malıdır. Buna izin veremeyiz” sözleriyle uyarırken, Öztürk’ün bu durumu bir değerlendirip daha sonra karar vereceğini söylediği dakikalarda bir grup Çallı, cihazı götüren aracın önünü kesip nakli engelledi.

Olay bugün saat 14.30 sularında duyuldu. Çal’ın özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla fenomen isimlerinden biri olan İhsan Erdemir’i arayan bir vatandaş, Çal devlet Hastanesi’nin endoskopi cihazının İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Denizli’ye götürülmek üzere söküldüğü haberini verdi. Erdemir vakit geçirmeden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı arayıp durumu bildirdi. Keza endoskopi cihazı büyük ihtiyaç olduğu gerekçesiyle bir süre önce Çal sakinlerinin yardımlarıyla toplanan parayla alınmış, Çal Devlet Hastanesi’ne bağışlanmıştı.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ü arayan Akcan’ın telefonda, “Müdüre hanım bu cihaz Çal halkının kendi malıdır. Bırakın bize danışmadan böyle bir karar vermeyi, cihazın Çal halkının dışında başka birinin hizmetine düşünmenize, başka bir yerde kullanmanıza izin veremeyiz” diye konuştuğu, Berna Öztürk’ün ise cihazın Çal Devlet Hastanesi’nde kalıp kalmaması konusunda yeni bir değerlendirme yaparak kısa sürede Akcan’a kararı bildirecekleri yanıtını verdiği öne sürüldü.

Bağışlarla toplanan cihazın sökülerek Denizli’ye götürüleceği bilgisi ilçede kısa sürede yayıldı. Akcan ve Öztürk henüz telefonda konuşurken bir grup ilçe sakini araçlarına binerek İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin peşine düştü. İsabey Mahallesi yakınlarında aracın önüne geçen Çallılar Endoskopi cihazının Denizli’ye götürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İddiaya göre yaşanan yol kesme olayını İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildiren nakil ekibi kendilerine verilen cihazı Çal Devlet Hastanesi’ne yeniden kurun talimatı üzerine geri döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 7 27Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 7 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 24Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 5 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı