REKLAMI GEÇ

Cennet’in beyazına, Çal’ın kırmızısına hayran kaldılar

Cennet’in beyazına, Çal’ın kırmızısına hayran kaldılar

Çin’den Denizli’ye gelen iki iş insanı, Pamukkale’ye ve Çal’a hayran kaldı. Çinli iş adamları Chen Mıngbıao ile Cai Oimei, “Çin’de Türkiye’nin tanınmış iki markası var. Biri Atatürk, diğeri de Pamukkale. Şimdi de Çal şarabını tanımaya başladık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2019 Pazartesi, 11:18

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ağustos ayında Çin’den gelen yatırımcı ve Çin devlet görevlilerinden oluşan 9 kişilik heyeti ağırlamıştı. Çinli iş insanları, merkezi Denizli’de bulunan Sprigday ve Esio markalarıyla tanınan Ege Vizyon A.Ş’nin daveti üzerine yeniden Denizli’ye geldi.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akçin, tercüman Ahmet Tıngır rehberliğinde Pamukkale Örenyeri ve travertenleri gezen Çinli iş insanları, daha sonra Çal’a giderek Ezel Şarapları firmasında şarap tadımı yaptı, Çal Kanyonu’nu gezdi.

Ezel Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atılsın, şarabın üretiminden pazarlanma aşamasına kadar Çinliler’e sunum yaptı ve fabrika içinde şarap tattırdı.

Çinli iş insanı Chen Mıngbıa, “Çin’de Türkiye’nin iki tanınmış markası var. Biri Atatürk, diğeri de Pamukkale. Her Çinlinin Atatürk ve Pamukkale ile ilgili bilgisi vardır. Şimdi de Çal’ın şarabını tanımaya başladık. Buranın şarabının aroması oldukça zengin. Çal şarabının tadı yumuşak. Çinlilerin damak tadına çok uygun. Pamukkale’nin beyazına, Çal’ın kırmızı şaraplarına hayran kaldık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu