REKLAMI GEÇ

Cüneyt Arkın’dan Çal’ın üreten kadınlarına övgü var

Cüneyt Arkın’dan Çal’ın üreten kadınlarına övgü var

TÜRK sinemasının efsanelerinden Cüneyt Arkın, Çal Kadın Kooperatifi tarafından üretilen yöresel ürünlere ve Çallı kadınlara övgüler yağdırdı. Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇALSİAD) Başkanı Süleyman Akçin, ünlü sanatçıyı İstanbul Etiler’deki evinde ziyaret etti. Cüneyt Arkın, “Anadolu’nun her tarafında kadın eli var. Çallı kadınlara destek vererek kooperatif kurduran Akcan’ı kutluyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2021 Çarşamba, 13:34

ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin, sahibi olduğu firmanın reklam filmi için bir süre önce kamera karşısına geçen ünlü sanatçı Cüneyt Arkın’ı, Etiler’deki evinde ziyaret etti. Görüşmede; Arkın’ın eşi Betül ve oğlu Kaan ile firmanın Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yurtlu da yer aldı.

Akçin, Cüneyt Arkın’a bir süre önce Avrupa Birliği destekli kurulan Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu ve Çal Belediyesi’nin desteğiyle oluşturulan Çal kadın Kooperatifi’nin ürünlerini hediye etti.

ÇALLI KADINLARA ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Çal Kadın Kooperatifi tarafından e-ticaret ortamında ve parekende olarak pazarlanan pekmez, üzüm sirkesi, kekik yağı, ay çekirdeği, badem, salamur yaprak, lavanta yağı, elma sirkesi, bamya, kuru biber, kuru üzümü özel olarak tasarlanmış paketlerinde gören ünlü sanatçı, “Sevgili Çal Garaları, Kadın Kooperatifi sizleri kutluyorum.  Anadolu’nun neresine gitsen kadın eli değmiş. Bereket ve güzellik olmuş. Üretmişler, emek vermişler, güzelleştirmişler. Çallı kadınlar da üretiyor, memlekete değer katıyor. Kadınlar yönetse dünyayı savaş olmaz. Çünkü hiçbir kadın çocuğunu kaybetmek istemez. Kadınların ellerine sağlık” diye konuştu.

AKÇİN, ÇAL’I ANLATTI
ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin ile Cüneyt Arkın arasında koyu bir Çal sohbeti oldu. Arkın, “Süleyman bey, bana Çal’ı anlat bakalım” diye söze başladı, Akçin ise, “Çal’ın üzümü dünyaca ünlü. Geleneklerimiz ve kültürümüz ile yöresel ürünlerimizi dünyaya tanıtmanın amacındayız. Bizim yörenin pekmezi, üzümü ve şarabının ulaşılabilir olması gerekiyor. Yörede, Çal kadın Kooperatifi’nin de çalışmalarıyla ciddi bir markalaşma çalışması var. Yakın gelecekte gıda pazarında bölgemiz önemli bir potansiyele ulaşacaktır. Şu anda kadınlarımız hem yöresel ürünleri pazarlıyor hem de ev ekonomileri ile Çal ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.

FETHİ AKCAN’A CÜNEYT ARKIN SÜRPRİZİ
Bu arada, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a, Süleyman Akçin tarafından güzel bir sürpriz yapıldı. Akçin, Akcan’ı telefon ile aradı ve Arkın’a verdi. Akcan ile Arkın bir süre telefonda görüştü. Ünlü manatçı Akcan’ı kutladı, “Manevi değerlerimizi kaybederken, sizler yaşatmaya çalışıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Emekçi kadınların elleriyle ürettiği ürünlerin evime kadar gelmesi gurur verici” dedi.

Akcan, Cüneyt Arkın’ı Çal’a davet etti. Arkın, sağlık sorunları olup, şu anda Çal ziyareti yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Bunun üzerine Akcan da, “Bizi görüştüren ve tanıştıran ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin’e teşekkür ediyorum. Hepimiz Malkoçoğlu ve Kara Murat ile büyüdük. Ben en kısa zamanda sizi ziyaret edeyim” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu