REKLAMI GEÇ

Çal Belediyesi, bu yıl ikinci kez deve güreşi düzenledi

Çal Belediyesi, bu yıl ikinci kez deve güreşi düzenledi

Çal Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan ve “Çal Arena” ismi verilen alanda 120 deve güreşti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da devesi güreşlerde boy gösterdi. Bazı develerin 1 ile 1.5 milyon TL değeriyle bazı Süper Lig oyuncularından bile değerli olması dikkat çekti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 12 Mart 2017 Pazar, 14:32

Çal Belediyesi 35 yıl aradan sonra Çal’da geçen yıl deve güreşi düzenledi. Geleneksel hale getirileceği açıklanan güreşlerin bu yıl ise, ikincisi düzenlendi. Çal Arena’da düzenlenen güreşlere ilgi büyük oldu. 19 bin 700 nüfuslu ilçede güreşleri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Çal Arena, hareketliliğiyle festival alanına döndü. Güreşlerde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın sahibi olduğu Fethi Bey isimli deve de güreşti.


Başkan Akcan, “Atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya gelirken develer ve atlarla göç etmiş. Dolayısıyla deve bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası. Güreşlerde hayvanlara eziyet edilmiyor, karnaval havasında geçiyor. Önemli olan halkımızın zaman zaman bu tür organizasyonlarda bir araya gelip, birlik ve beraberliğini pekiştirmesidir” dedi.


Çal Arena’da kapışan tülülerin fiyatları ise dudak ucuklattı. Bazı develerin sahipleri tarafından 1 ile 1 milyon 500 TL arasında satın alınması deve güreşlerinin en çok konuşulan konularından oldu. Tülülerin fiyatları Türkiye Süper Ligi’nde bile top koşturan bir çok oyuncudan değerli olması dikkat çekti. Çal’daki deve güreşlerinde 10 bine yakın kişi, unutulmaz bir gün yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu