REKLAMI GEÇ

Dünyanın dört bir yanında Çal Garası rüzgarı esiyor

Dünyanın dört bir yanında Çal Garası rüzgarı esiyor

Denizli Süper Amatör Küme’de şampiyonluk kovalayan Çal Belediyespor taraftarının iki sezon önce kurduğu Çal Garası Taraftar Grubu’nun sloganı fenomen oldu. İki sezon üst üste 2.Amatör Küme ve 1.Amatör Küme’de namağlup şampiyon olan Çal’ın taraftarları neredeyse dünyanın her tarafından “Çal Garası” yazılı atkılarla fotoğraflar çekip, sosyal medyada paylaşıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 17:16

Almanya’da Bayern Münih’in ünlü Stadı Allianz Arena’dan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’na, Beşiktaş Vodafone Areda’dan Galatasaray’ın Türk Telekom Arena Stadı’na, Denizli Atatürk Stadı’ndan İzmir’e kadar bir çok tribünde Çal Garası taraftarları “Çal Garası” atkısını açıyor.

ABD’den Kanada’ya, İsviçre’den Hollanda’ya kadar dünyanın neresinde olursa olsun buralarda yaşayan Çallılar, Çal Garası rüzgarı estiriyor.

Çal Garası öylesine fenomen oldu ki; çocukladan yaşlılara, gençlerden kadınlara kadar Çallılar, Çal Garası atkıları ve flamalarıyla fotoğraflar çektirip sosyal medyada paylaşıyor.

AKCAN ÇOK MUTLU
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’da doğan ve kendini Çallı hisseden herkesin Çal Garası olduğunu söyledi.

Akcan, Çal Garası’nın fenomen olmasının mutluluk verdiğini belirterek, “Çal Garası önemli bir marka haline geldi. Bir yandan ilçemizi tanıtırken, diğer yandan yöremize özgü olan ve sadece yöremizde yetişen Çal Garası üzümünün de etkin tanıtımını yapıyoruz. Çal, Denizli, Türkiye ve yurt dışında sosyal medya hesaplarında Çal Garası atkı ve flamalarıyla fotoğraf paylaşan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Çal Garası, son dönemlerin en önemli fenomenleri haline geldi” dedi.

KULÜP BAŞKANI GURURLU
Çal Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Tatar ise, Türkiye’de hemen her profesyonel takımın lakabının olduğunu hatırlattı.

Tatar, “Örneğin Galatasaray’ın sembolü aslan, Beşiktaş’ın ki kartal, Fenerbahçe’nin ki kanarya, Denizlispor’un ki horoz ise, Çal’ın da sembolü Çal Garası oldu. Hemşehrilerimizin bu markaya sahiplenmesi hepimize büyük gurur yaşatıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu