REKLAMI GEÇ

Denizli İlkokulu korumaya alınıyor

Denizli İlkokulu korumaya alınıyor

Denizli’de az sayıda kalan Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından birisi olan Çal’ın Denizler Mahallesi’ndeki ilkokul yıkılmaktan kurtuldu. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerinin inceleme yaptığı okul, tescil edilerek korunacak eserler arasına alınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2016 Cumartesi, 11:00

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek’in başkanı olduğu Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun üyeleri, Çal’ın Denizler Mahallesi’ne gitti. 1930’lu yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi, Denizli’de de uygulanan tip projeyle yapılan ve daha sonra kaderine terk edilen Denizler İlkokulu’nu gezdi.

Prof. Dr. Celal Şimşek, kurul üyeleriyle birlikte yapılan incelmenin ardından Denizler İlkokulu’nun tescilinin yapılarak koruma altına alınacağını, restorasyonunun ise daha sonra planlanacağını ifade etti.

Prof. Dr. Şimşek, Cumhuriyet’in ilk yıllarında tip projeler uygulanarak Türkiye genelinde okullar yapıldığını, kent merkezindeki Gazi İlkokulu ile Sarayköy, Çal, Buldan ve Çivril’deki eğitim kurumlarının da bunlar arasında yer aldığını belirtti.

denizli-denizler-okulu-yikilmaktan-kurtuldu-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu