REKLAMI GEÇ

İsviçre’den Çal’a kitap desteği

İsviçre’den Çal’a kitap desteği

Çal Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta açılan kütüphane için İsviçre’den destek geldi. İsviçre’nin Zürih kentinde oturan Çallı işadamı Süleyman Murat Çilbirci, kütüphane için topladıkları ilk kitapları Belediye Başkanı Fethi Akcan’a teslim etti, ayrıca maddi destek sözü de verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2016 Cumartesi, 11:06

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimleriyle ‘Herkes İçin Kütüphane Projesi’ programının başlatıldığını belirterek, “Yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde öncelikle vatandaşın temel bilgisayar ve internet erişimlerine olanak sağlayacak alt yapı desteklenecek. Ayrıca, e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden vatandaşa hizmet sunulacak. Toplumda dezavantajlı kesim olarak adlandırılan ev hanımları ve engelliler başta olmak üzere öğrencilerimiz de kütüphaneden yararlanabilecek. Çal Belediyesi binasının dördüncü katında hizmete açtığımız kütüphanemizin resmi açılışı yeni yılda olacak” dedi.

GURBETÇİ’DEN DESTEK
İsviçre’nin Zürih kentinde oturan Çallı Süleyman Murat Çilbirci, Çal Belediyesi Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundu. Kitapları Başkan Fethi Akcan’a teslim eden Çilbirci, “İsviçre’de oturan Çallı ve Denizlililer de kütüphanemize katkı verecekler. Önümüzdeki aylarda yeni kitaplar göndereceğiz. Kütüphane için maddi katkıda da bulunacağız” dedi.

Çal Belediye Başkanı Akcan, Süleyman Murat Çilbirci’ye teşekkür etti, “Doğduğu toprakları unutmayan hemşerimize teşekkür ediyorum. Bu toprakların ve bu vatan evlatlarının en önemli temel ihtiyacı kaliteli eğitimdir. Zengin bir kütüphanemiz oldu. Çal halkından her kesimden insanımızı kütüphanemize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu