REKLAMI GEÇ

Ak Partililerin adaylık yarışı

Ak Partililerin adaylık yarışı

AK Partinin Çal İlçe belediye başkan adaylığı için 5 isim adaylık için yarışıyor. Bölgede yapılan anket çalışması ve temayül yoklamasının ardından gözler Ankara’ya çevrilmiş durumda. AK Parti’nin aday adayları Ankara’dan gelecek haberi bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2013 Pazar, 11:16

ŞENGÜL BOZ
Çal Belediye Başkan adaylığı için AK Parti’den başvurusunu yapan Fazıl Altıntaş, Mehmet Duman, Osman Saruhan, Ahmet Kocagöz ve mevcut başkan Ahmet Gündüz, aday adaylık süreçlerini denizlihaber.com’a değerlendirdiler.

“USTALIK DÖNEMİNE TALİBİM”
Çal’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz, 3. Kez belediye başkanlığına aday dayı olmasını şu sözlerle açıkladı: Genel Başkanımız her zaman söyler. Acemilik, kalfalık ustalık dönemi diye. Ben acemilik ve kalfalık dönemini tamamladım. Bizim ustalık dönemimiz geldi.”

denizli-cal-ak-parti-hasan-gunduz-ic
Hasan Gündüz, 2004 yılında seçildiği ve acemilik dönemi olarak nitelendirdiği ilk ödeminin borç ödemekle geçtiğini vurguladı. İkinci döneminde ise kısıtlı İller Bankası geliri ile bir çok projeyi hayata geçirdiğini açıklayan Gündüz, “İlçemizin geleceği için önem taşıyan 20 bin dönüm arazi sulama sistemi projemiz var. Ayrıca yolun ortasında tören yapıyoruz. O nedenle bir tören alanına ihtiyacımız var. Bununla ilgili çalışmalarımız yarım kaldı. Tören 18 dekar yeri istimlak ettik. 42 adet işyeri yapılıyor. 4 bin nüfus var. Kişi sayısına iller bankasından para geldiği için, dükkan yapıp satarak belediyeye gelir sağladık. Bunu yapabilmek ve kısıtlı imkanlarla hizmet etmek ancak ticaretten anlayan bir belediye başkanının işidir. Biz dört yıl böyle ayakta durduk” dedi.
Çal seçmeninin adaya ve dürüstlüğe oy verdiğini de sözlerine ekleyen Gündüz, “Çoğu toplantılarda büyükler geldiğinde siyasi ayrım yapılmadığını her belediyeye eşit ödenek sağlandığını söylerler. Bu doğru, Çal’ın çevresinde CHP’li MHP’li belediyelerde var. Onlara gelen para ile bize gelen para aynı. Bize özel bir para gelmedi” diye konuştu. Gündüz, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 3.dönemde de belediye başkanlığına aday gösterilir ve seçilirse köyler ve beldeler için de önemli projeleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz köylerimizde kalıcı hizmetler yapmak istiyoruz. Küçük oyun parkları ile ilgilenmeyeceğiz. Köyün ismini açıklamayacağım ama, Çal’ın öyle köyü var ki; evleri delik deşik sanırsınız Suriye’de savaştan çıkmış bir köy. İçim sızladı, üzüldüm. Köylerimiz hizmete muhtaç. Biz buralara hizmet götürmek için yeniden aday olduk.”

denizli-cal-ak-parti-aday-adayi-fazil-altintas

“BÖLGEDEN TALEP GELDİ”
Çal’da belediyecilik hizmetleri ile ilgili yaptığı yorumun yanlış anlaşıldığını vurgulayan AK Parti Çal Belediye Başkan Aday Adayı Fazıl Altıntaş,” Çal’a belediye başkanı olarak hizmet ederek vefa borcumu ödemek istedim. O nedenle aday oldum. Ben bu yörenin çocuğum, 23 köy 8 belde ilçesine telekom işleri nedeniyle hizmetlerim oldu. Mevcut hizmetlerin üzerine daha büyük ve kalıcı hizmetler edebilmek için belediye başkanlığına talip oldum” dedi.
Ayrıca, Çal bölgesinden gelen talep üzerine belediye başkan aday adayı olmaya karar verdiğini de vurgulayan Altıntaş, “Çalda bir takım şeyler yapılmış olabilir. Ufkumuzu açtığımızda daha büyük projelerin yapılabileceğini görüyoruz. Aday olduktan sonra projelerimiz ve nasıl yapacağımıza dair çalışmalarımızı anlatacağız. AK Parti belediyeciliğinde üç önemli unsur önemlidir. Bir düsturlu olmak, Seçim kazanmak ve başarılı olmak. Bizim amacımız seçilmek, o kişinin desturlu olması düzgün yanlışı olmamış büyük projeleri icra edebilecek kapasitede olması bu üç vasfı kendimde görüyorum. Seçilmeyecek olsaydım yola çıkmazdım. Büyük projelerim var. Küçük projelerle vakit geçirmeyeceğim dört yıl sonra Fazıl Altıntaş geldi Çal’da yapılamayacak, aklımıza gelmeyenleri dahi uygulamaya koydu diyecekler ve bize teşekkür edecekler” diye konuştu.

denizli-cal-ak-parti-adayi-mehmet-duman

“ÇAL’DA EKSİKLİKLER VAR”
Mehmet Duman, Çal Akkent kasabasında 1955 yılında dünyaya geldiğini ve ilk tahsilini Akkent’te tamamladığını söyledi. Ortaokul ve lise eğitimini İmam Hatip Lisesi’nde tamamladığını belirten Duman, memuriyet hayatını 1973 yılında Süt Enstitüsü Kurumu’nda personel şefi olarak bayladığını ve 1979 yılında Çal’da zirai Donatım Kurumu’nda müdür olarak hizmet verdiğini açıkladı. 2000 yılında emekli olduğunu ve 2001’de kurulan Ak Parti’de siyaset hayatına atıldığını vurgulayan Duman,” 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi olarak seçildim. 2 dönem İl Genel Meclisi üyesi olarak Çal ve Köylerine hizmet ettim. Bu hizmetlerimi belediye başkanı olarak devam etmek istediğim için belediye başkanlığına aday adayı oldum” dedi.
Duman, Çal ve 8 belde 23 köyünün gelişmesi ve değişmesi için önemli projeleri olduğunu ve bu projeleri zamanla köy ve belde halkı ile paylaşacağını belirterek şunları söyledi: “20 yıl Çal’da Zirai Donatım Kurumu’nda idarecilik ettim. Çiftçi, köylü ve beldelerle iç içe olduk. Belediye başkanlığı görevi bana verilirse, başarılı hizmetler edeceğimizden emeniz. Eğer partimiz belediye başkanlığı için diğer aday adayı arkadaşlarımızdan birini uygun görürse biz o arkadaşımızın yanında yer alıp, Çal’da seçimi kazanmak için çalışacağız. Sorunsuz yer olmaz. Halkın talebi bitmez. Çal’ında sorunları var. Biz daha aday olmadan projeleri anlatmamız yanlış anlaşılacağı için bunu şimdi anlatmak istemiyorum. Ancak, bu işte iddialı olduğumu belirtiyorum.”

denizli-cal-ak-parti-osman-saruhan-ic-1

“ÇAL’IN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEYE TALİBİZ”
İki dönem AK Parti’den Süller Belediye Başkanlığı yapan Osman Saruhan, 1965 çal doğumlu. 1988 İzmir İlahiyat Fakültesi mezunu. “Bir boşluk olduğunda bu boşluk herhangi bir şekilde dolar. Mühim olan boşluğu ana unsurlarıyla doldurulmasıdır. Büyükşehir Yasası’ndan sonra, 23 köy 8 belde 21 bin nüfusa makama talebiz. 10 yılık belediye başkanlığına inandığımız için adayız. Büyükşehir Yasası ile Büyükşehire dahil olan Çal’da belediyeciliği yalnızca merkezle daraltmamak gerek” diyen Osman Saruhan, “10 yıllık Süller belediye başkanlığı dönemimde, beldenin tüm alt yapı sorununu çözdük. Arıtma tesisimizi yaptık. Kapalı Pazar yerimizi yaptık. İkinci ve lüks pazaryeri projemiz devam ediyor. Çal bizim standartlarımızda bir pazar yeri yok. Biz bu işte maharetliyiz. Kendimizi belediyecilikte maharetli görüyoruz” diye konuştu.
30 Mart yerel seçimlerinde tüzel kişiliği sona eren Süller’de Büyükşehir Yasası’nı iyi irdelediklerini belirten Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Osman Saruhan, Büyükşehir Yasası ile ilgili sıkıntıların da ufku geniş bir Çal Belediye başkanının seçilmesiyle aşılabileceğini vurguladı.
Saruhan, “Çal’ın mahallesi olma fikrine Süller halkı alıştı. Biz Büyükşehir Yasası’nı iyi irdeledik. Vatandaşa iyi anlattık. Tabi anlatılmayan bölgelerde olumsuz tepkiler var. Ancak Süller, bunu kabullendi ve olumlu bakıyor. Köyler sahipsiz idi. Büyükşehir Yasası ile köylerin sahibi oldu. Evet muhtarlar vardı. Ancak, muhtarlar, rica minnet köylerine hizmet götürmeye çalışıyordu. Artık, köylere ricasız minnetsiz hizmet gidecek. Ancak Süller gibi nüfusu 3 binin üzerinde olan beldelerde hizmet açısından Büyükşehir Yasası sıkıntı gibi görünse de, merkez ilçelerde belediye başkanının ufku geniş ise sorun olmaz. Kendini sadece Çal merkezinin belediye başkanı olarak görürse, o zaman köy ve kasabaların vay haline” dedi.

denizli-cal-ak-parti-ahmet-acıkgoz-ic-2

“ÇAL’IN UFKU GENİŞ BAŞKANA İHTİYACI VAR”
Ahmet Kocagöz, 1972 Çal doğumlu olduğunu belirterek, doğduğu büyüdüğü ilçeye hizmet etmek amacıyla aday adayı olduğunu açıkladı.
İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi mezunu olan Kocagöz, 1987 yılında babasının kurduğu işyerinin başına geçerek 1993 yılında iş hayatına atıldığını ve 4 yıl AK Parti Çal İlçe Bayşkanılğınıyürütütğünü belirtti. Çal’ın iki dönemdir AK Partili bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini ve çok güzel hizmetlerin yapıldığını vurgulayan Kocagöz, “Ben bu hizmetleri devam ettirmek ve Çal’ı değişim ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla belediye başkanlığına talip oldum. Büyükşehir Yasası ile 23 köy ve 8 beldeye de hizmet götürecek olan belediye başkanının ufku geniş olması gerek. Biz AK Parti olarak bunu yapacağımızdan eminim. Bizim amacımız kazanmak. Partimiz kimi aday gösterirse biz onanla birlikte çalışır ve o adayın arkasında oluruz. Ben aday olursam da Çal için güzel ve büyük projelerim var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 6 20Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 5 18Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 2 21Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 24Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Az Bulutlu