REKLAMI GEÇ

Eski Belediye Binası’nın önüne ‘Andımız’ı astı

Eski Belediye Binası’nın önüne ‘Andımız’ı astı

Çal Belediye Başkanı 5 yıl önce kaldırılan ve Yargıtay kararıyla tekrar okullarda okutulmaya başlanan ‘Andımız’ için “Andımız etnik bir kökeni ifade etmez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ekim 2018 Çarşamba, 13:45

Eski Belediye Binası’nın önüne üzerinde ‘Andımız’ yazılı büyük bir pankart astıran Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, konunun Türkiye’de tartışılmaya başlanmasının bile yanlış olduğunu söyledi. Konunun farklı noktalara çekildiğini söyleyen ve bu konuda yazılı bir basın bildirisi yayınlayan Başkan Akçan, Türklüğün halkı bir arada tutan bir değer olduğunun altını çizdi

Başkan Fethi Akcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“Türkiye’de yaşayan değişik etnik gruplara ait insanımız vardır. Ancak, Türklük bizi bir arada tutan en önemli değerdir. ‘Andımız’ kesinlikle etnik bir kökeni ifade etmez. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanları bir arada Türklük şuuru tutmaktadır. Hepimiz ‘Andımız’ ile büyüdük. Danıştay, okullarımızda ‘Andımız’ın yeniden okutulmasına dair karar verdi. Keşke bu konu mahkemelik bile olmasaydı. Keşke, ‘Andımız’ okullarda okutulmaya devam edilseydi. Yasaklanması bile çok üzücü bir durumdu. Bizler; Okullarımızda ‘Andımız’ın yeniden okutulmasını, çocuklarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yetiştirilmesini arzuluyoruz. Her Türk evladı da böyle düşünmektedir. ‘Türk’üm doğruyum’ diye başlayan andımızdan rahatsız olunmamalıdır. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 10 26Çok Bulutlu