REKLAMI GEÇ

Faslı gelinler Türkçe öğreniyor

Faslı gelinler Türkçe öğreniyor

Çal’da son dönemlerde artan Faslı gelin gerçeği Halk Eğitim Merkezi’ni harekete geçirdi. Evlenip Çal’a yerleşen, ancak Türkçe bilmedikleri için sosyal yaşama uyum sağlanamayan Faslı gelinler için Türkçe kursları başlatıldı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2020 Salı, 11:30

Son dönemlerde Kuzey Afrika ülkesi Fas’tan Çal’a gelin gelenlerin sayısı arttı. Çallı erkeklerle evlenip, yaşamlarında yeni bir sayfa açan Faslı gelinlerin uyum sorunları dikkat çekiyor.

Bırakın sosyal yaşama uyum sağlamayı, kendileri Türkçe, eşleri de Fas’ın resmi dili olan Arapça’yı bilmedikleri için evlerinde de iletişim sorunu yaşanıyor.

HALK EĞİTİM HAREKETE GEÇTİ
Sayıları artan Faslı gelinler, Çal’da uyum sorununu gündeme getirince Halk Eğitim Merkezi harekete geçti. Gelinler ile kocalarının birbirlerini anlamaları, Faslı gelinlerin ilçede normal bir yaşam sürebilmeleri için Türkçe kursları açıldı.

4 FASLI GELİN KATILIYOR
Evlenerek Çal’a yerleşen ve Türkçe bilmeyen 4 Faslı gelin için okuma-Yazma kursu adı altında, Türkçe eğitimleri verilmeye başlandı.

4 Faslı gelin için iki ayrı sınıf açıldı. Bir sınıfta normal, diğerinde ise yoğunlaştırılmış Türkçe eğitimleri verilmeye başlandı.

Türkçeyi kısa sürede öğrenmesi beklenen Faslı gelinlerin sosyal yaşama uyum sorunları da ortadan kaldırılmış olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu