REKLAMI GEÇ

Karavancılar Çal İlçesi’ndeki kampta buluştu

Karavancılar Çal İlçesi’ndeki kampta buluştu

Karavan Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen etkinlikte yerli ve yabancı 60 karavancı Çal İlçesi’nin Aşağıseyit Mahallesi’ndeki kamp alanında buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2019 Cumartesi, 18:51

DENİZLİ (AA) – Karavan Kulübü tarafından Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik kapsamında yurt içi ve yurt dışından ziyaretçiler 60 karavanla kamp kurdu.

Aşağıseyit Mahallesi’ndeki Büyük Menderes Nehri kenarında bulunan mesire alanında, Türkiye’nin pek çok ilinin yanı sıra Belçika, Almanya ve İsviçre’den karavanlarıyla seyahat eden ziyaretçiler bir araya geldi.

Çal Belediyesinin karavan turizmini geliştirmek için destek verdiği doğal yaşam bölgesinde 60 karavan ve 15 çadırda kalacak doğaseverler, 4 günlük kamp süresince ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanı bulacak.

Karavan Kulübünün kurucusu Halil Akkaya, yaptığı açıklamada, 2015 yılının Eylül ayında kurdukları kulüp sayesinde ülkenin doğal güzelliklerini yurt içi ve yurt dışından konuklarına tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Kısa sürede 40 bin üye sayısına ulaştıklarını ifade eden Akkaya, ziyaretçilerine yöreyi tanıttıklarını ayrıca konukların tamamen doğal ve yöresel lezzetleri tatma imkanı bulduklarını dile getirdi.

İzmir’den gelen Gülseren Kazan, 2013’ten beri karavanla seyahat ettiklerini ve Çal’ı çok sevdiklerini söyledi.

Alanda çadır kuran Talat Kurt da Eskişehir’den ailesiyle birlikte geldiğini belirterek, “Eşim, oğlum ve gelinimle buraya geldik. Çal tabiat olarak çok güzel, doğası bizi dinlendirdi.” dedi.

Fazıl Macit de karavanla Almanya’dan 18 günde geldiğini, ekim ayına kadar Türkiye’de belirledikleri adreslerde konaklamayı düşündüklerini ifade etti. Macit, “Sosyal medyadan tanıştığımız dostlarımızla burada yüz yüze gelme  fırsatımız oldu. Kamp yapmayı, yolda olmayı seviyoruz. Açıkçası karavanda yaşıyoruz. Çok da mutlu ve huzurluyuz.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu