REKLAMI GEÇ

Kınalı koçlar 8 asırlık gelenek için yürüdü

Kınalı koçlar 8 asırlık gelenek için yürüdü

Çal’da 8 asırdan beri süren sudan koyun geçirme etkinliği öncesi kent merkezinde çobanlar, kınalı koçları ve köpekleri eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2021 Perşembe, 20:03

Çal’da yaklaşık 8 asırdır süren ‘Sudan Koyun Geçirme Geleneği’ etkinlikleri öncesinde çobanlar, boyadıkları koçları ve köpekleriyle birlikte kent merkezinde kortej yürüyüşü yaptı.

28-29 Ağustos’ta yapılacak festival öncesi yapılan yürüyüşe, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, belediye meclis üyeleri, ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çobanlar ve vatandaşlar katıldı.

Bayramyeri Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte çobanlar, çıkardıkları enteresan sesler ve çaldıkları ıslıklarla ilgi çekti. Kınalı koçları ve kangal köpeği gören vatandaşlar, telefonlarıyla fotoğraf çekti.

Etkinliklerden bu yıl eğlence düzenlenmeyeceğini ve elde edilecek olan gelirin Antalya ve Muğla’da hayvanlarını kaybeden çobanlara gönderileceğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Her sene olduğu gibi bu yıl da panayır havasında geçmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu sene eğlence yapılmayacak, çoban arkadaşlarımızın isteği üzerine ödül paraları da dahil olmak üzere gelirler Antalya ve Muğla’da hayvanlarını kaybeden çobanlara gönderilecek” dedi.

Geleneğin 848. kez düzenleneceğini hatırlatan Akcan, geleneği bu güne kadar getiren büyüklerine teşekkür etti. Akcan bu güne kadar 47 çobanın kayıt yaptırdığını ve etkinliklerde 50’nin üstünde katılım olmasını beklediklerini ifade etti.

Öte yandan Akcan, etkinlikler için DESKi’nin Işıklı Barajı’nın kapaklarını açtığını ve etkinlikler sırasında nehirde su sıkıntısı yaşanmayacağını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu