REKLAMI GEÇ

Mantar toplamaya giden işçi 1,8 kilogram ağırlığında gök taşı buldu

Mantar toplamaya giden işçi 1,8 kilogram ağırlığında gök taşı buldu

Çal’da yaşayan çiftlik işçisi 40 yaşındaki Mahmut Gökhan Akgün, mantar toplamak için çıktığı dağda, içinde 52 farklı elementin bulunduğu 1,8 kilogram ağırlığında gök taşı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2022 Pazar, 12:48

Çal’ın Gelinören Mahallesi’ndeki bir tavuk çiftliğinde çalışan 40 yaşındaki Mahmut Gökhan Akgün, yaklaşık 3 ay önce mantar toplamak için bölgedeki dağlık alana çıktı.

Çal’dan yayın yapan GezentiHaber.com’un aktardığına göre; Akgün, burada diğerlerinden farklı görünen, içinde parlak maddelerin de bulunduğu bir taş buldu.

GÖKTAŞI 52 FARKLI ELEMENT İÇERİYOR
Eve getirdiği taşı internetteki örnekleri ile karşılaştıran Akgün, 1,8 kilogram ağırlığındaki taşın gök taşı (meteor) olduğunu düşündü. Bir parçayı Pamukkale Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi’ne (İLTAM) gönderdi.

İLTAM, taşta yaptığı analiz sonucunda içinde 52 farklı element bulunduğu ve gök taşı olduğu değerlendirildiği belirtilen bir rapor düzenlendi.

JANDARMA NEZARETİNDE SATACAĞIM
Rapor eline ulaşan Akgün, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Mantar ararken bulduğum taşın farklı olduğunu görünce yanımda getirdim. Google’dan diğer yerlerde bulunan gök taşlarına baktım. Benzediğini görünce de Pamukkale Üniversitesi’ne 10 gram kadar örnek gönderdim. Taşı toz haline getirerek analiz etmişler. İçinde 52 farklı element bulunduğuna dair rapor elimde.

Taşı bulduğum yeri de jandarma ile tutanak altına aldım. İnternette gök taşının satılabileceği yazıyor. Ben de satmak istiyorum. Talip çıkarsa jandarma nezaretinde satacağım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu